Colegiul Tehnic “Ion Creangă” Târgu-Neamţ ocupă un loc esenţial în rândul unităţilor de învăţământ ale oraşului Târgu-Neamţ şi a zonei prin faptul că asigură fluxul necesar de absolvenţi care să fie pregătiţi în meseriile cerute pe piaţa muncii. Pe lângă procesul instructiv-educativ clasic, periodic, aici au loc activităţi în care profesorii şi elevii interacţionează pentru atingerea obiectivelor propuse.
O asemenea activitate a avut loc în data de 19 octombrie anul acesta, când a avut loc cea de-a V-a ediţie a Târgului de Toamnă.
“Colegiul Tehnic Ion Creangă continuă să picteze toamna odată cu acest proiect care prinde viaţă şi culoare asemenea anotimpului pe care-l venerează în egală măsură elevii, cadrele didactice şi părinţii. Este un proiect ce a izvorât din dragostea lor comună faţă de natură, din dorinţa de a fi recunoscători şi de a se bucura împreună de roadele toamnei”, a declarat directorul Gheorghe Apetrei.
Având o latură competiţională, în ideea de a –i stimula pe participanţi, de la an la an, numărul concurenţilor a crescut de la 73, la prima ediţie de acum 5 ani, la 500 anul acesta, ceea ce dă măsura atractivităţii de care se bucură în rândul elevilor şi a cadrelor didactice. Şi pentru că fiecare elev are o latură creativă unică, organizatorii au structurat activităţi interdisciplinare pe patru secţiuni distincte:
- secţiunea Prezentare dovleac – în limba engleză sau în limba română;
- secţiunea Artă fotografică prin care elevii au surprins frumosul din natură manifestat în culori şi forme;
- secţiunea de Talente ca o formă de exprimare a abilităţilor artistice ale fiecărui elev;
- secţiunea Târgul de Toamnă, o formă de transmitere a tradiţiilor şi obiceiurilor culinare româneşti specifice acestui sezon.
Proiectul oferă elevilor şi profesorilor care-i îndrumă oportunitatea de a exersa și a trăi experiențe interesante într-un context competitiv, în fața unui juriu obiectiv și a unui public numeros format din dascăli ai Colegiului Tehnic „Ion Creangă” Târgu Neamţ şi din părinţi.
Evenimentul se înscrie în activităţile extraşcolare de succes ale colegiului, adunând echipe entuziaste formate din elevi, profesori şi diriginţi atât de la învăţământul gimnazial cât şi de la cel liceal, în ideea de a imprima proiectulului, pe lângă latura educativă şi un strop de bucurie pentru toţi participanţii.
Angela Croitoru