Cu un nume ce trimite la celebrul grup Brio Sonores de peste Prut, format din doi tenori și doi baritoni, care grup a câștigat „Românii au talent” în 2014, centrul rezidențial pentru seniori care se va deschide în comuna Alexandru cel Bun, satul Viișoara, nu seamănă cu nimic din ce s-a văzut până acum pe meleagurile noastre. Clădirea de pe str. Făbricuței nr. 28, gândită ca un hotel, era destinată inițial a se cupla cu complexul Aqua Park Blue Eden. Socotelile, după cum se știe, nu s-au mai regăsit în realitate.
Construcția a fost recuperată de 4 investitori care s-au ferit să facă valuri în jurul proiectului. Este vorba de Valeriu Timofti și Nicolae Lozovanu din Republica Moldova, alături de mai cunoscuții pe plan local Paul Tablan și Iulian Pantază, cel din urmă fiind și managerul centrului. Sunt 96 de locuri, în 48 de camere, un adevărat mediu de lux care garantează o calitatea excepțională a vieții. Toate paturile sunt de tip medical, cu comandă individuală, iar în camere ai la îndemână varii detectoare și sisteme de urgență. Într-un spațiu regândit și redesenat de Olivian Bezem descoperi absolut toate facilitățile, de la spații de socializare la capelă. La Brio vor fi prioritizate nevoile și bunăstarea fiecărui rezident, oferind servicii personalizate de îngrijire pentru nevoile unice ale fiecăruia.
Există deja și perspective de extindere, de dezvoltare, atât la adresa precizată, cât și ca rețea de asemenea așezăminte. Deviza sub care vor activa este și ea una inspirată: „E bine să adaugi ani vieții, dar e minunat să adaugi viață anilor”.
Până vom consemna și inaugurarea, anunțată pentru luni, de Buna Vestire, la ora 14, încă două particularități care spun multe. În fiecare cameră, pe holuri și alte spații comune, sunt expuse tablouri ale unui singur artist plastic, Dumitru Bezem, mare parte realizate direct în cantonament, la fața locului. La urma-urmei, la câte zeci de lucrări sunt acolo, ele reprezintă o adevărată colecție distinctă.
Dar mai este acolo încă o colecție. Nu mai puțin de 2.500 de cărți dintr-o cunoscută și impresionantă bibliotecă personală au fost donate prin intermediul unei organizații. Cărțile sunt din biblioteca regretatului dr. Stelian Popescu, iar de donație s-a ocupat Mihail (Miky), fiul său.
(M.N.)
Un comentariu
Interesant ar fi de vazut cum a instrainat dl Rotaru cladirea facuta cu bani publici!