Ministerul Educației a publicat astăzi o statistică a rezultatelor admiterii la liceu în 2024, aceasta conținând și lista locurilor rămase libere după repartizarea computerizată.
În județul Neamț au rămas 88 de locuri libere după repartizare, reprezentând 3,33% din totalul de 2639. Numărul locurilor libere pentru elevii romi este de 82, iar pentru elevii cu CES este de 75, distribuite în toate liceele și colegiile din județ.
ISJ Neamț a publicat lista liceelor din județ și numărul de locuri libere disponibile după repartizarea computerizată. Elevii și părinții pot consulta această listă pentru a identifica opțiunile disponibile pentru înscrierea în a doua etapă a procesului de admitere.
- Colegiul Tehnic “Danubiana”, Municipiul Roman
- Industrie alimentară: 10 locuri libere
- Protecția mediului: 3 locuri libere
- Turism și alimentație: 11 locuri libere
- Colegiul Tehnic “Miron Costin”, Municipiul Roman
- Construcții, instalații și lucrări publice: 2 locuri libere
- Electromecanică: 2 locuri libere
- Turism și alimentație: 9 locuri libere
- Liceul “Carol I”, Orașul Bicaz
- Protecția mediului: 1 loc liber
- Științe ale naturii: 4 locuri libere
- Colegiul Tehnic “Ion Creangă”, Orașul Târgu Neamț
- Electric: 4 locuri libere
- Liceul Tehnologic “Ion Creangă”, Comuna Pipirig
- Fabricarea produselor din lemn: 3 locuri libere
- Industrie textilă și pielărie: 5 locuri libere
- Liceul Particular Nr. 1, Sat Bistrița, Comuna Alexandru cel Bun
- Filologie: 4 locuri libere
- Turism și alimentație: 15 locuri libere
- Liceul Tehnologic “Ion Ionescu de la Brad”, Comuna Horia
- Agricultură: 15 locuri libere
CALENDAR – A doua etapă de admitere la liceu 2024
A doua etapă de admitere la liceu pentru candidații din seria curentă și seriile anterioare care nu împlinesc 18 ani până la începutul anului școlar 2024-2025 începe pe 2 august, conform ordinului de ministru.
2 august 2024 – Afișarea centrelor de admitere, a locurilor libere (inclusiv pentru candidații romi și CES), a locului de desfășurare și a graficului probelor de aptitudini și cunoștințe de limbă modernă/maternă.
5 august 2024 – Înscrierea candidaților pentru probele de aptitudini și verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă, inclusiv pentru locurile speciale pentru romi și CES.
6 – 7 august 2024 – Desfășurarea probelor de aptitudini și verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă.
8 – 9 august 2024 – Afișarea rezultatelor și rezolvarea contestațiilor pentru probele de aptitudini și verificare a cunoștințelor de limbă modernă/maternă.
12 – 14 august 2024 – Primirea cererilor de înscriere pentru candidații repartizați în prima etapă, dar care nu și-au depus dosarele la timp, cei respinși la probele de aptitudini, cei care au susținut probele de verificare în etapa a doua, cei care nu au fost repartizați în prima etapă, și absolvenții clasei a VIII-a care nu au susținut Evaluarea Națională. Include locurile speciale pentru romi și CES.
19 – 20 august 2024 – Repartizarea candidaților din etapa a doua de către comisia de admitere județeană, conform procedurii publicate pe site-ul inspectoratului școlar până la 10 iulie 2024.
20 august 2024 – Transmiterea rezultatelor repartizării către Centrul Național de Admitere, prin confirmarea în aplicația informatică centralizată.
Alexandru Andrieș