Colegiul Tehnic ,,Ion Creangă” Târgu-Neamṭ a obţinut finanṭare pentru un nou proiect Erasmus+ de tipul ,,formare profesională”, acṭiunea KA122 VET, proiect intitulat ,,EuAutoMec” cu numărul de referinṭă 2024-1-RO01-KA122-VET-000235184 ṣi cu durata de desfăṣurare de 18 luni, mai exact în perioada 1 octombrie 2024 – 31 martie 2026.
Proiectul ,,EuAutoMec” vine în întâmpinarea unor nevoi de formare identificate în cadrul şcolii noastre, pe domeniul Mecanică, cauzate de lipsa atelierelor în care elevii pot face intervenţii la autoturisme hibrid şi electrice sau faptul că elevii nu au access la utilaje şi softuri de diagnoză actualizate în activităţile lor de practică în specialitate.
Obiectivele urmărite prin acest proiect sunt:
- îmbunătăţirea activităţilor de îndrumare a stagiilor de practică curentă, care se va realiza prin participarea a 2 profesori de specialitate la o mobilitate de tip Job Shadowing la agentul economic din Spania, sub forma unei vizite pregătitoare pentru stagiile elevilor,
- îmbunătăṭirea competenṭelor tehnice ṣi de specialitate ale elevilor de la specializarea Mecanică auto, prin participarea a 16 elevi din clasele a X-a şi a XI-a de la această specializare la stagii de practică în străinătate (Spania) pentru o perioadă de 10 zile, care vor fi echivalate cu practica curentă din şcoală,
- 3. creṣterea atractivităţii şi eficienţei activităţilor educaţionale curente prin utilizarea de resurse şi instrumente TIC avansate, obiectiv care se va realiza prin participarea a două cadre didactice la o mobiliotate în Cehia, Praga.
Considerăm aceste mobilităṭi drept oportunităṭi de formare atât pentru elevi, cât ṣi pentru profesori: elevii vor dobândi competenţe tehnice specializate, îmbunătăţite iar profesorii de instruire practică vor include activităṭile observate ṣi învăṭate în timpul mobilităṭilor în planificările curente, actualizând astfel conṭinuturile lecţiilor. Prin urmare, planificările de practică vor fi îmbunătăţite, incluzând activităṭi noi ṣi aplicând o abordare îmbunătăṭită în relaṭia professor – elev. De asemenea, participanṭii la aceste cursuri vor crea materiale didactice în format digital, utilizate în activităṭile curente.
Coordonator,
dir. adj. prof. Pavel Daniela