Guvernul a aprobat, joi, eliminarea indemnizaţiilor membrilor Autorităţilor Teritoriale de Ordine Publică, cunoscutele sub numele de ATOP, ceea ce ar genera economii substanțiale la nivel național, 6,8 milioane lei anul acesta și peste 22 de milioane în 2026. Ministerul dezvoltării, Cseke Attila a declarat că această măsură a fost necesară întrucât, ”până acum, membrii ATOP primeau indemnizaţii de şedinţă stabilite de Consiliul General al Municipiului Bucureşti sau de consiliile judeţene, în cuantumuri de 5-10% din indemnizaţia lunară a primarului general sau a preşedintelui consiliului judeţean”.
ATOP este un organism cu rol consultativ, fără personalitate juridică, care se organizează şi funcţionează la nivelul municipiului Bucureşti şi al fiecărui judeţ şi a cărui activitate se desfăşoară în interesul comunităţii, în scopul sporirii eficienţei serviciului poliţiei locale din unitatea administrativ-teritorială în care funcţionează, se arată în comunicat.
În Neamț, comisia este formată din consilieri județeni plus șefii Poliției, Jandarmeriei, ISU, șeful Poliției Locale, oameni care în marea lor majoritate sunt angajați iar unii dintre ei au atribuții care se încalecă cu cele de la ATOP. Ședințele ATOP se desfășoară în marea lor majoritate în timpul programului normal de lucru. Iată lista celor care fac parte din ATOP.
- AUREL MUNTEANU, consilier județean, președinte A.T.O.P. Neamț (fostul șef al Poliției Neamț);
- IULIAN JUGAN, subprefect al județului Neamț;
- GABRIEL COMAN, comisar șef de poliție- Inspector șef al Inspectoratului de Poliție al Județului Neamț;
- CONSTANTIN-BOGDAN IOSUB, comisar de poliție- președinte al Consiliului Teritorial Neamt al Corpului Național al Polițiștilor;
- MIHAI CIPRIAN MITREA, general de brigadă- Inspector șef al Inspectoratului pentru Situații de Urgență “Petrodava” al Județului Neamț;
- RADU-VASILE OLARIU, colonel – Inspector șef al Inspectoratului de Jandarmi Județean Neamț “General de Brigadă Constantin Stavăr”;
- EUGEN PANCU, director executiv al Poliției Locale Piatra-Neamț;
- VLAD GRIGORIAN, consilier județean, directorul de cabinet al președintelui CJ Neamț, Daniel Harpa și secretarul executiv al PSD Neamț;
- VALERICĂ TUDOSĂ, consilier județean PSD;
- DUMITRU ACATRINEI, consilier județean PNL;
- BOGDAN-SILVIU ARDELEANU, consilier județean PNL;
- LUCIAN BLAGA, consilier județean PNL;
- LUCIAN-CORNELIU AGĂLEANU, reprezentantul comunității (fost consilier județean PNL);
- Maria VRÎNCEANU, reprezentantul comunității (consilier local independent la Târgu-Neamț);
- IULIAN MUNTEANU, reprezentantul comunității (fost prim-adjunct la Jandarmeria Neamț despre care puteți afla detalii aici).
Va fi interesant de văzut cine își va da demisia din acest organism care în Neamț a fost folosit și politic pentru a da niște bani unor consilieri județeni, care să asigure majoritatea în cadrul Consiliului Județean.
Valentin Bălănescu
2 comentarii
Militari au salariu . Cum a fost legal ,să plătești un general ISU care este platit deja de stat ???????? Este total ilegal și absurd!
Vai sărăcuții de ei ! Propun să facem câte o chetă lunar la nivel de județ, nu cumva să moară de foame dragii de ei.