În parohia “Sf. Treime” din satul Mănăstirea Neamț (comuna Vânători-Neamț), de la Cerdacul Icoanei, în perioada 14-16 iulie s-a desfășurat cea de-a treia ediție a Taberei din pridvorul satului. Sub patronajul Mitropoliei Moldovei și Bucovinei, au participat și 6 voluntari care au moderat diferite activități și au adus materialele necesare și experiența lor pentru a aduce un zâmbet pe chipurile copiilor. Cei peste 80 de copii au participat pe categorii de vârstă la programul taberei, care a început și s-a terminat în fiecare zi cu o rugăciunea.
Un atelier deosebit a fost și cel susținut de către lucrătorii de la IPJ Neamț, pelerinajul la Mănăstirea Neamț și la osuarul din biserica cimitirului, focul de tabără și multe alte momente ce au creat prietenii și amintiri.
Preotul paroh Cristian Andron, ne-a oferit mai multe detalii despre tabără:
“Este o tabără mai specială pentru că vin copii care au o legătură cu Biserica maramureșeană din sat cum ar fi participarea la Sfânta Liturghie în timpul anului sau se spovedesc și se împărtășesc, sau părinții lor sunt atașați duhovnicește de comunitatea parohială. Tabăra a fost gratuită pentru toți participanții și a fost susținută de credincioșii și părinții copiilor prin redirecționarea formularului 230, (prin cei 3,5% din impozitul pe salarii) sau alte donații prin alimente, dulciuri, fructe și alte lucruri necesare pentru organizarea unei mese la prânz timp de trei zile și cinei de la focul de tabără.
Împreună cu părinții am reușit să le creăm o atmosferă de sărbătoare, susținută de moderatorii de la Sectorul de Misiune.
Doresc să aduc un gând de mulțumire lui Dumnezeu pentru aceste zile frumoase, părinților care au adus copii în tabăra și au înțeles importanța și scopul acestei misiuni, gospodinelor credincioase din sat ce au oferit mesele și surprizele culinare, plăcintele, gogoșile și multe alte momente ce au bucurat papilele gustative ale participanților și organizatorilor.
Un gând de gratitudine aduc și Părintelui Mitropolitul Teofan, pentru binecuvântarea și purtarea de grijă pe care le arată spre parohiile cu un număr redus de credincioși și care pune la dispoziție acești tineri voluntari plini de lumină, care sunt ca niște apostoli ce răspândesc și susțin credința prin metode moderne.
Vânătoarea de comori prin implicarea comunității arată legătura dintre generații și păstrarea tradițiilor și obiceiurilor care formează biserica luptătoare de secole. Premiile oferite la Vânătoare de comori, au fost susținute de Market Bârliba din Vânători-Neamț și Laboratorul & Patiseria Eftim din Târgu Neamț.
Mă rog lui Dumnezeu să răsplătească dragostea fiecăruia dintre cei care au susțin ca nici un copil să nu fie fără vacanță.
Împreună și uniți cu Hristos am reușit să avem amintiri de neuitat din curtea bisericii și să dezvoltăm o comunitate bazată pe respect și dragoste!”.