Raul Papalicef a demisionat de la conducerea Serviciului Salvamont Neamț, la sfârșitul săptămânii trecute. Imediat după aceea a fost încadrat în aceeași structură ca salvator montan gradul I. Decizia sa a fost urmarea unor consultări cu președintele Consiliului Județean Neamț, în subordinea căruia funcționează serviciul de salvare montană. Practic, demisia este o formalitate, pentru că pe ordinea de zi a ședinței CJ de miercuri, 27 mai, se află, la punctul 16, reorganizarea Serviciului Public Salvamont care-și va recăpăta personalitatea juridică, dacă votul consilierilor va fi favorabil. Tot prin votul consilierilor ar trebui ca, de la 1 iulie 2015, Raul Antoniu Papalicef să exercite „temporar, în condițiile legii, funcția de conducere de șef serviciu al Serviciului Public SALVAMONT Neamț, până la organizarea concursului, dar nu mai mult de 6 luni într-un an calendaristic, acesta îndeplinind condițiile de studii și vechime în muncă, fiind absolvent al Facultății de Management din cadrul Universității “Gheorghe Zane” din Iași, cu examen de licență susținut în sesiunea iulie 2008 la Facultatea de Economie și de Administrare a Afacerilor din cadrul Universității de Vest din Timișoara, cu vechime în specialitatea studiilor de 6 ani și 9 luni și nefiind sancționat disciplinar”.
Odată cu recăpătarea personalității juridice, Serviciul Salvamont Neamț va administra bunurile mobile și imobile din patrimoniul județului Neamț, care au ca destinație activitatea de salvare în munți și în mediul subteran speologic.
Cât despre concursul pentru funcția de conducere, dacă una din condiții va fi ca șeful să fie salvator cu gradul I, Raul Papalicef este singurul care se poate înscrie la examen. Dacă în cerințe se va menționa doar „salvator montan” atunci există doi potențiali contracandidați- Adrian Alăzăroaei, care este biolog și salvator montan gradul II și Beatrice Slavinschi Papalicef, tot biolog, salvator montan gradul III, angajată la Salvamont Neamț din 2007.
Un comentariu
deci …