Angelo Massone a încercat să pară la conferința de presă organizată de FC Ceahlăul, astăzi, 26 iunie, un fel de „Salvatore della patria”. Numit cu o zi în urmă administrator special al clubului de către Adunarea Generală a Acționarilor de la FC. Ceahlaul, Angelo Massone a acceptat această ipostază, chiar dacă nu va putea lua decizii de unul singur. “Evident acționarii au decis cu două voturi la unu ca domnul Massone sa fie administratorul special în relatiile cu administratorul judiciar, împreună cu care vor lua decizile de acum înainte. Singurul vot negativ a fost al meu. Nu am fost de acord cu numirea domnului Massone, pentru că nu a demostrat nimic de când a venit la FC Ceahlăul”, a declarat acționarul minoritar Gelu Crăcană. Revenind la mesaj, Massone a vorbit despre intrarea în insolvență a clubului ca fiind un nou început pentru FC Ceahlăul. “Ne organizăm pentru următorul sezon fotbalistic, suntem aproape gata să ne înscriem în liga a doua și probabil că vom fi primul club care se va înscrie. Vom intra în cantonament în localitate iar, în 15 iulie vom face vizita medicală. Avem deja o idee despre noul antrenor dar într-o săptămână vom face public numele. Peronal, sunt de părere că antrenorul Vajna Radionvic a avut un program bun de pregătire și el are cele mai mari șanse să continue munca la club, dar suntem în discuții și cu antrenori italieni și români. Mesajul nostru este că suntem optimiști pentru viitor. Va trebui să respectăm toate termenele prevăzute de insolvență dar clubul își continua activitatea”, a declarat Massone. Chiar dacă este supendat de FRF timp de zece luni, din orice funcție de conducere și nu poate reprezenta clubul în relația cu FRF și LPF, italianul a spus că jucătorii care au depus cereri la Camera Națională de Soluționare a Litigiilor nu vor putea părăsi clubul pietrean. “Nu vreau să comentez decizia de suspendare a mea. Voi face apel pentru reducerea pedepsei. Îmi cer scuze pentru că am exagerat și voi face tot posibilul ca să nu se mai repete. În acest moment cererile jucătorilor sunt blocate”, a răspuns ferm Angelo Massone chiar dacă FRF a fixat termen de judecare a litigiilor data de miercuri, 1 iulie.
Referitor la plata datoriilor pentru utilități, administratorul Angelo Massone speră ca reluarea utilităților (gaz metan, current electric și apă) să se facă în cel mai scurt timp posibil, chiar dacă FC Ceahlăul nu a făcut nicio plată până în acest moment. “Despre situația financiară, facem un inventari și în cel mai scurt timp totul va fi rezolvat. Am depus cereri să reprimim utilitățile. Vom analiza toate datoriile”, a spus acționarul italian. Acesta a ținut să mulțumească ajutorului dat de foștii colaboratori, Renzo Rossi, Ricardo Ronca și Ze Maria. Întrebat cum comentează decizia lui Ricardo Ronca de a contesta concedierea din funcția de director sportiv, chiar de către acționarul majoritar, Massone a fost ferm și scurt în replică: “Nu comentez decizia acestuia. De fapt, nu cred că e de comentat ceva”.
Angelo Massone a venit însoțit de Ioan Mironaș, care rămâne director executv al clubului pietrean și care a ținut să precizeze că în ancheta DNA, începută la FC Ceahlăul în luna februarie, nu este implicat niciun angajat al clubului. “DNA-ul a fost pe la noi, la începutul lunii februarie, dar a luat niște documente care nu aveau legătură cu activitatea clubului, ci pentru cu totul altceva. De atunci, nu ne-au mai anunțat nimic”, a preciyat Mironaș. Directorul Ceahlăului s-a declarant dezamăgit de adunarea reprezentanților cluburilor din Liga a II-a, care a avut loc la la Sarata Monteoru, deorece acolo nu s-a stabilit nimic concret pentru sezonul 2015-2016. “Se așteaptă data de 20 iulie, ca data limită de înscriere a echipelor și abia după acea data FRF va lua o decizie, dacă liga secundă va fi organizată cu două serii, sau cuna singură”, a mai spus Mironaș. În ceea ce privește lotul de jucători, Mironaș a insistat pe promovarea tinerilor talentați din propria pepinieră și cei care au fost promovați ca urmare a protocolului înheiat cu LPS Piatra Neamț, făcând trimitere la lotul care s-a axat în perioada 1995 – 2005 pe jucători localinici promovați de la juniori, lot care a obținut cele mai bune rezultate din istoria clubului. Angelo Massone, însă, a insistat pe faptul că lotul va suferi modificări, în sensul că vor mai fi transferați jucători până la începerea campionatului. Cu ce bani, care va fi bugetul și pe cine se bazează clubul, nu s-a putu preciza nimic, deoarece, în afară de sponsorul traditional, RIFIL, care și-a plătit contractual de sponsorizare în avans, până la sfârșitul anului, nu s-a mai semnat niciun contract cu nimeni. Directorul de marcheting Radu Birilică s-a transferat la ACS Poli Timișoara, astfel încât schema de personal a FC Ceahlăului suferă (și) la acest capitol.
În final, Viorel Măstăcăneanu, președintele Consiliului de Administrație, a ținut să precizeze că pe perioada insolvenței acest for de conducere este unul decorativ, dar dânsul va continua să sprijine clubul pe mai departe. Va apela și la sfaturile fostului primar Gheorghe Ștefan, dacă va fi nevoie. “Datorăm domnului Gheorghe Ștefan prezența în prima ligă a clubului. Are o experiență și este și mare cunoscător a legislației sportive. Când vom considera sau va considera domnul Massone că trebuie să îi cerem părerea, o vom face. Deocamdată, dânsul vrea să stea detașat de fotbal, politică, primărie și televiziune”, a conchis Viorel Măstăcăneanu, cel care a dat asigurări că intrarea în insolvență a clubului pietrean era singura soluție viabilă pentru redresarea financiară a clubului.
Mihai STOIAN