Au trecut patru zile de la ședința de constituire a Consiliului Județean și ea încă produce traume la nivelul celor care nu au reușit să-și impună un Președinte, în ciuda faptului că rezultatul votului și alianțele de după vot nu le dădeau, în mod normal, șanse la acest lucru. O conferință de presă, convocată înaintea unei ședințe extraordinare de Consiliu Județean, a dat prilejul transmiterii în mediul spațiul public a unor interpretări de lege, care pot fi rezumate astfel: PNL consideră că nu există un președinte de Consiliu Județean legal ales, nici vicepreședinți, deoarece votul a fost desecretizat, în sensul că, după ce se exprima votul în cabină, cei de la PSD veneau cu buletinul de vot și-l împătureau la vedere, lângă urnă.
Prin această manevră, PSD-ul și ai lui au anihilat o manevră la fel de legală a PNL-ului, care a negociat voturi (evident, pe proiecte, nu pe bani, să fim bine înțeleși!) cu oameni din PSD. Dincolo de toată polologhia cu trimitere la legi, cutume, drept comunitar, Curtea Constituțională etc., noi încercăm să le aducem aminte celor din PNL că au votat, în unanimitate, înainte de vot, procedura prezentată de președintele de ședință, domnul Ioan Munteanu, flancat și de PNL-istul Marius Nechita, în prezidiu. Această procedură v-o prezentăm, așa cum a fost ea consemnată, în procesul verbal al ședinței, pagina 9:
După cum se poate vedea, nimeni de la liberali nu a cerut să se specifice clar că, de la cabină la urnă, trebuie să vii cu biletul împăturit. Asta denotă ori prea multă experiență din partea domnului Munteanu, ori prea puțină experiență din partea PNL-ului, care s-a bazat pe voturi de la PSD și aliații săi, dar n-a știut cum să le asigure acestora „spatele” la vot. Iar din moment ce ai semnat sau votat, e ca-n armată, după depunerea jurământului…
V.B.
Un comentariu
ARTICOLUL DA DREPTATE PNL-ului.