Actualizare:Din păcate atât pentru PSD, cât și pentru mediul de afaceri nemțean, Mihai Bârliba a fost retras de pe lista PSD, oficial ” din cauza unor probleme de incompatibilitate”. Rămâne de văzut dacă înlocuitorul său va fi un om din aceeași zonă a investitorilor locali.
Știre inițială*******************
Mihai Bîrliba, candidat pentru Camera Deputaților, din partea PSD Neamț, ocupantul poziției a II-a, eligibilă și dacă întreg activul de partid stă acasă în ziua alegerilor, lăsând votarea doar pe mâna simpatizanților, este un om de afaceri din Piatra Neamț, pe care Mesagerul de Neamț a avut prilejul să-l “găzduiască” în paginile sale dedicate performanței. Numele lui Mihai Bîrliba rămâne legat de Bico Industries și, până la a-i cunoaște veleitățile politice, se cuvine să reamintim cine este profesionistul Mihai Bîrliba.
«Aș zăbovi un pic asupra revoluției turistice. Avem niște peisaje superbe. Natura a avut grijă. Ține de noi să le valorificăm. Eu aș nuanța, între cele două extreme descrise, capitalistul autentic și interesul pentru turism. Cred că ambele preocupări pot avea loc și viitor în această zonă. Mergînd pe ideea dezvoltării industriale a județului Neamț, aș spune că în domeniul chimiei avem tradiții vechi, dar nu numai de la acest domeniu putem spera. Important e că în Piatra Neamt și în județ, sînt întreprinzători care au dovedit că pot să dezvolte afaceri, că pot să „sfințească locul”», spunea Mihai Bîrliba, în interviul acordat colegului Viorel.
Un alt aspect evidențiat atunci, dar încă valabil: «În condițiile în care pe piața muncii raportul dintre cerere și ofertă înclină în favoarea cererii, calitatea profesională a angajaților nu se ridică la nivelul așteptat. Din meseriașii vechi, aflați la momentul maturității profesionale, mai sînt puțini care să transfere cunoștințele lor mai departe. Aici ar fi foarte bine-venită o asociere de idei între utilizatorul privat al forței de muncă și instituțiile de învățămînt. E foarte important ca procesul de învățămînt să aibă o anumită finalitate, să se desfășoare într-o anumită direcție. În acest moment, din păcate, constatăm că nivelul procesului de învățămînt este relativ scăzut, că nu există o corelație și o perspectivă în instituțiile de învățămînt care să ia în calcul și viitorul mediului industrial.»
Interviul integral îl puteți (re)citi aici.