Protest la Școala Daniela Cuciuc, unde a fost numită o directoare de la altă școală, în condițiile în care cel puțin o propunere venită din partea Consiliului Profesoral îndeplinea TOATE condițiile pentru numire. Directoarea numită, Ioana Iordache, are în cartea de vizită politică faptul că a candidat la actualele alegeri parlamentare din partea PSD. Un alt candidat al PSD, generalul Viorel Stan, ne-a declarat că a primit și el protestul și că „va reanaliza situația de la Daniela Cuciuc”.
Este clar că oricine ar putea crede că în acest caz avem de-a face cu un favor politic, iar cel mai șifonat ar ieși din acest scandal chiar partidul pe listele căruia au candidat cei doi. Până la reanalizarea situației, vă prezentăm protestul. (V.B.)
Colectivul Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” Piatra Neamț, vă aduce la cunoștință următorul aspect:
Urmare comunicatului de presă din data de 21.12.2016 al Inspectoratului Școlar, privind numirile în funcțiiile de director/director adjunct la unitățile școlare care au posturi vacante, colectivul Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc” Piatra Neamț își exprimă dezacordul cu privire la numirea făcută pentru postul vacant de director.
Consiliul profesoral al unității întrunit în data de 16.12.2016 a propus un număr de două cadre didactice pentru ocuparea funcției de director dintre care Iftimia Brîndușa Lenuța – profesor pentru învățământul preșcolar – întrunește în totalitate prevederile articolului 24 din OMENCS 5080/31.08.2016, adică este cadru didactic titular la unitatea noastră, are gradul didactic I și este membru al Corpului Național de Experți în Managementul Educațional.
Consiliul profesoral a făcut această propunere, a fost votată în unanimitate, iar doamna profesor și-a exprimat acordul scris pentru ocuparea acestei funcții.
Membrii consiliului profesoral al unități consideră că s-a încălcat metodologia privind organizarea și desfășurarea concursului pentru ocuparea funcției de director/director adjunct, art. 24 alin. 1 și totodată consideră o lipsă de respect din partea ISJ Neamț față de colectivul unității.
Considerăm că numirea făcută de către Consiliul de administrație al ISJ Neamț este contrară metodologiei de concurs, deoarece directorul numit de CA al ISJ Neamț nu a susținut două din cele trei probe ale concursului pe problematica Școlii Gimnaziale „Daniela Cuciuc”.
Persoana desemnată de ISJ Neamț știm că nu a fost agreată de alte colective ale unităților școlare, ceea ce ne rezervă dreptul de a nu o accepta ca și conducător al unității noastre.
Școala Gimnazială „Daniela Cuciuc” este reprezentată de oameni de prestigiu ai învățământului nemțean, ceea ce o ridică la standardul de școală cu reale perspective de afirmare.Din acest motiv colectivul școlii nu acceptă persoanele respinse de alte unități scolare.
În condițiile anunțării unei depolitizări a învățământului românesc de către domnul ministru al MENCȘ, considerăm numirea făcută de ISJ Neamț ca fiind una politică.
22.12.2016
21 de comentarii
La Şcoala Girov sunt lucruri interesante, dar de altă natură…
DE LA CAMERA DEPUTATILOR CANDIDAT, LA SCOLIȚA ,,DANIELA CUCIUC,,CHIAR ASA DOAMNA ?.ATI CĂZUT RĂU DE TOT. DORITI SĂ CONDUCEȚI CEVA, POATE FACE ROST ISJ-UL DE O FONCȚIE PENTRU O DOAMNĂ.VĂ DORESC UN POST DE DIRECTOR BUN.
O fi doamna o buna educatoare dar pana la postul de director de scoala e cale lunga. Aceasta doamna posteaza zilnic fotografii cu elevii, cel mai probabil fara acordul parintilor acestor minori. Culmea, posteaza pe acelasi FB unde posteaza mesaje politice absolut penibile cu ode pt conducatorii iubiti! Doamna, nivelul nu va permite un post mai mare decat cel de educatoare. Amintiti-va ca ati mai incercat si la scoala 3 si v-a fugarit colectivul!
IN CAZUL DOAMNEI, DORINTA NEBUNA PENTRU UN POST DE CONDUCERE DE NUMESTE BOALA.
IN CAZUL DOAMNEI, DORINTA NEBUNA PENTRU UN POST DE CONDUCERE SE NUMESTE BOALA.
Ceea ce a făcut Stan prin “deciziile” Consiliului de Administrație al I.S.J. din data de 21 decembrie 2016 încalcă flagrant legislația în domeniu. La mai multe școli au fost “numiți” directori care nu se regăsesc în propunerile făcute de către consiliul profesorat!!!!! Oare, organele competente nu vad situația nici acum?????
Dar si asa au fost lasati directorii sa numeasca si sa faca trafuc de influenta pentru a se numi adjunctii ,acolo unde erau picati.Ce daca ii numeste Inspectoratul si asa nu s-a tinut cond de preferintele colegilor din C.P.,MACAR SA FIE NUMITI POLITIC ,DE CE SA TRAGA SFORILE NISTE DIRECTORASI DE 2 LEI CARE ABIA SI-AU SALVAT EI FUNDURILE.fRAIERI SUNT psd STII CA NU NUMESC OAMNEII LOR SI AU LASAT PE NISTE NEICA NIMENI CARE AU TRAS SFORILE.
Observ de o bucata de vreme framantarile din system pe subiectul numirea directorilor. Si eu, la randul meu, sunt framantat de intrebari existentiale cand vad cum se cearta toata lumea din aceasta pricina. De exemplu, doamna Iftimia a participat la concurs? Din cate stiu, nu. Doamna Iordache da, a participat, a fost admisa dar fara loc. Si altii au participat, unii au promovat, unii au avut ghinionul sa pice, dar macar au avut bunul simt sa se inscrie! Voi, ce va dati mari competenti, apolitici (Sa i o spunet lu mutu)de ce nu v ati inscris la concurs? Aaaa, voiati numire pe usa din dos, voiati sa faceti ce vreti, iar inspectoratul doar sa execute! A propune nu inseamna a dispune, am impresia ca nu mai cunoasteti sensul cuvintelor, nu mai tineti cont de ierarhii, credeti ca scolile sunt mosia voatra! Nu, baieti Si fete, scoala e a elevilor, voi sunteti angajati acolo sa va faceti datoria de a preda nu de a conduce, sunteti professori cu diploma nu directori cu diploma! De aia numirea directorilor e privilegiul inspectoratului si nu a voastra! Pentru ca acolo sus, legiuitorul, in intelepciunea lui, a stiut ca daca lasa scolile cu totul pe mana voastra se alege praful. Iar asa ceva nu poate fi acceptat, pentru ca educatia este prioritate nationala, nicidecum terenul de lupta al orgoliilor voastre!
Ca să fie la fel de clar, școlile nu sunt moșia Inspectoratului, după cum nici doamna Iordache, admisă fără loc, deci a nu a demonstrat, teoretic, nici un merit în plus față de cei propuși de școală decât faptul că îi stă foarte bine în roșu. Legiuitorul, în tâmpenia înțelepciunea lui, chiar a uitat de elevi și a pus în centrul preocupărilor sale birocrația și birocrații care conduc învățământul, din minister și o mare parte din Inspectorate, pe liniile trasate de partid(e). Iar chestia cu Inspectoratul care taie și spânzură este la fel de relativă ca și apolitismul promovat în școli la întâlniri de partid. Mai bine o luptă a orgoliilor în școli, poate genera progres, decât niște directori numiți pentru că așa vrea cineva să răsplătească pe altcineva, prin intermediul Inspectoratului, care ia poziția struțului și execută.
Am convingerea că dvs, în calitate de jurnalisti, sunteți mai bine informați și atoatecunoscători. Într-adevăr, nu-i mare scofală să participi la un concurs de directori, poți fi numit și fără. Pe bază de voce și talent. Școala nu-i nici parlament, nici guvern și nici ziarul pe care-l conduceți. Nu confundați jurnalismul cu educația. Credeți-mă, n-au nimic în comun!
Vă credem, domnule inspector! Parcă poți să mai spui ceva când vorbești despre unele concursuri de împrejurări, mai ales cele cu final fericit.
Nu sunt inspector.
Bine, domnule inspector.
Orice om care lucrează în învățământ și cunoaște legea știe ca în acest caz este vorba de un abuz de putere din partea ISJ ptr a oferi un favor politic. Eu sunt votant PSD și nu am votat ptr acest lucru. Domnul Arsene deschideți ochii!
Doamna vrea sa fie directoare, oriunde, oricum.
Noi ne spunem off-ul si degeaba.Daca ministrul nu ia masuri.Ca la noi in oras nu cred ca este nicaieri.Macar la sfasit de an sa incercam sa fim mai buni.Suntem prea mici ca sa ne ia cineva in seama.
De necrezut cum niste simple numiri de directori pot crea asa mare agitatie! De obicei marea agitație se creeaza în jurul marilor interese. Mi-aș dori un sistem ca în vest (Franța de ex.): toți dau concurs la capitala, promovații sunt repartizați apoi în toată tara, nu piscuie niciun consiliu profesoral că numitul e outsider , iar numitul stă maxim 4 ani în „parohie” pentru că există pericolul să-și facă „cumetrii”. În Romania ce avem: figuri, nu de stil, ci de cucoane în fața oglinzii, la selfie. Deoarece distinsul domn ziarist a zis mai sus hotarât că școlile nu sunt moșia inspectoratului, aspect la care achiesez, propun ca la următorul concurs una din probe să fie întrebarea: „A cui moșie e școala?”: a. Ministerului Educației; b. inspectoratului școlar; c. „colectivului”de cadre didactice; d. primarului e. a nimănui. După care, pentru posturile neocupate prin concurs, propun următoarele criterii de selecție, peste care inspectoratul nu poate trece că îl ia mama lu proces verbal!: a. cei care nu s-au înscris de frică să nu pice, ca dupa nu mai pupau numire si, nu-i asa, „dacă prind măcar 6 luni director fără concurs sunt boier„!; b. cei care se prefac a fi fără culoare politică dar sunt colorați mai ceva decat ăia de la paradele gay; c. cine țipă mai tare, „săriți, inspectoratul școlar mă abuzează!”; d. cine face cel mai multe reclamații contra „abuzivilor” din inspectoratul școlar dupa cum urmează: la ministerul educației, la primul ministru, musulman sau nu, la președintele sas sau qui sas, la avocatul boborului, care n-are oricum timp de ei că se ocupă de alte prostii, la prefectură, la școala de fete etc. (Notă: se vor lua în considerare si reclamatiile sub forma de scrisoare deschisa la presa, semnate de „un grup de cadre didactice” dacă ulterior persoana interesata sa fie numita director si-o asumă.) Persoanele care îndeplinesc cumulativ aceste criterii vor fi numite directori pe viata, fara concurs, si vor avea dreptul sa lase mostenire functia urmasilor, urmasilor lor, in vecii vecilor! Amin!
Ar trebui ca directorii institutiilor sa nu fie inregimentati politic.Obligatoriu.
In spatele fiecarui nou director numit prin detaşare stă un văr- primar, un soţ-consilier sau un cumnat-deputat.
Există şcoli unde cei numiţi în funcţie de conducere nici măcar nu fac parte din Corpul National De Experţi- cu toate că acesta este un criteriu important din Metodologia de numire.
In perioada următoare vor avea timp să se conformeze pentru aşi păstra scaunul directoral obţinut cu atâta “trudă” şi pentru care sau tras nenumărate sfori din vreme.
Copiii noştrii sun evaluaţi după competenţe, dar din păcate în funcţii de conducere sunt promovaţi mulţi incompetenţi!
Corect spus!
Situatia mai sus descrisa se poate constata la Scoala Podoleni!
Si la Scoala Rediu fostul director se agata cu disperare de scaun. Recurge la tot felul de manipulari de-a dreptul hilare. De picioare il tine nevasta. Daca nu e el, atunci sa fie ea, sa ramana in familie functia!