Totul a devenit evident când o serie de inspectorate școlare nu au numit, conform calendarului, directori sau directori adjuncți în școlile rămase fără șefi după concurs. Aparent, consiliile de administrație din școli nu au respectat criteriile de selecție. În realitate, toți, inspectori și directori, au tras de timp, deoarece știau că una dintre primele măsuri ale noilor șefi din Minister va fi ridicarea interdicției de a numi directori dintre cei incapabili să treacă de concurs, dar care au fost extrem de capabili când au fost numiți. Din acest moment, etalonul învățământului românesc devine un personaj agramat, incapabil să ducă o frază coerentă până la capat, al cărui neuron nu funcționează decât pe baza punctajului de la partid, pe nume Liviu Pop. Chiar dacă și acum el este doar un executant. Cât privește județul Neamț, nu rămâne decât de consultat lista cu școlile unde nu există directori în acest moment, pentru a vedea liniile de interese.
Practic, noul ministru a încălcat metodologia de concurs a vechiului ministru, doar pentru ca piloșii, de partid sau de meserie, să apuce alte funcții. Din acest moment, elevii mai învață încă o dată că nu contează decât partidul, pilele și banii, în detrimentul valorii.
Următoarele mișcări vor veni în avalanșă: target pentru trucarea examenelor de bacalaureat pentru a se demonstra că sistemul funcționează, ședințele cu directorii se vor ține la partid, cine nu vine va fi “demisionat” rapid, generalii vor primi din oficiu doar “foarte bine”, cu condiția să aibă recomandări solide și să transpună în practică toate directivele.
Valentin Bălănescu
20 de comentarii
Indrazneste sa crezi ca invatamantul romanesc se va prabusi. Daca pana acum erau create o multime de catedre pentru pile, impartind clasele de 30 de elevi in clase de cate 10 elevi, de acum totul se va prabusi. Vor conduce, exact cum spuneti, cei care stiu sa linguseasca mai bine (direct sau online), ierarhia valorii elevilor devenind si mai tributara relatiilor de partid. Ce nu au inteles alegatorii niciodata este ca PSD-ul (era sa scriu PCR-ul) nu a plecat NICIODATA de la butoane. Dar daca asta si-au dorit romanii, faca-se voia lor…
Daciana Ciolofana,
Frustrări mari te încearcă!
Dacă ai dovezi privitoare la chestiuni penale, adresează- te organelor abilitate.
Dar este mai simplu să arunci cu noroi aici, nu?
OAMENI DE RAHAT…!
Sa nu uit. Probabil va creste si pretul pentru fiecare post, de la 3000 la 5000 de euro. Ca doar cresc salariile…
Pop Liviu Marian? PLM? Cunoscut pentru acoperirea plagiatelor în ultimii ani, un zmeu al FSLI, agramat, cum ați spus… Dar la ce să ne așteptăm, dintr-un oraș care-și votează primar pârnăiaș(Baia Mare)?
Vedeți, aici greşiți, dumneaviastră nu aveți respect pentru oameni, oricare ar fi opțiunile lor.
Dar pe cealaltă parte vrem, neaparat, să fim respectați…
Mare atentie la adresa pe care a trimis-o Stan astazi!!!! (sambata, 7 ianuarie ora 13,06) in scoli (adresa datata 6.01.2017!!!!), prin care incearca sa impuna colegii de partid numiti deja pe functii din 21.12.2016. Deci continua mascarada…….
Este o grava incalcare a legislatiei!!!!
Bine domnu’ Vali, da cu omu’ ce ai?
Hai să vedem de ce a fost modificată această metodologie:
1. Sunt în continuare şcoli unde NIMENI nu a fost interesat de funcția de director,nici din şcoală, nici din afara ei. Ce facem acolo? Vă duceți dumneavoastră pe funcție? Totuşi, cineva trebuie să semneze documentele şcolii.
2. Chiar dacă metodologia nu prevede, au fost cazuri speciale, nu tocmai fericite, ale unor directori valoroşi,care au fost puşi în situația de a nu putea participa la concurs, sau de a rata participarea la una din probele concursului. Repet valoroşi!?!?
3.Trebuie să remarcați faptul că termenul de numire cu delegație este acelaşi, adică până la finalul anului scolar. Asta înseamnă că acest director are delegație strict până la organizarea unui nou concurs pentru directori.
4. Metodologia este un act normativ perfectibil iar ministerul are oricând abilitatea de al modifica; sunt convins că nu ați fi avut aceeaşi reacție dacă fosta conducere a ministerului ar fi modificat metodologia. Iar aici mi se pare că sunteți un militant plin de ipocrizie al PNL, USR sau chiar al Binomului.
În final, vreau să-ți mai spun,că Pop Liviu a realizat pentru sistemul de educație şi pentru oamenii din acesta, lucruri de importanță fundamentală, pe lăngă unii care toată viața nu au făcut altceva decât să clevetească,chiar dacă,poate,utilizează mai multe cuvinte din vocabularul limbii române.
Gogu
Așa este cum spuneți, să trăiți! Eu zic sa-l punem pe domnia sa Liviu Pop lângă Spiru Haret, iar cine îndrăznete să-l critice pentru tâmpeniile debitate, mai nou și făcute, să fie trimis la ocnă, canal sau să curețe budele Guvernului.
Cred că ar trebui și sanctificat, după ce, evident, îl punem ctitor în vreo 10 biserici, mănăstiri și facem calendare cu el, pe care obligatoriu le afișăm în fiecare sală de clasă și în bucătăria fiecărui sindicalist din învățământ!
E bine așa, tov. inspector?
Singurele cazuri, in Neamt, de post de director neocupat nici prin concurs nici prin detasare, sunt la Rediu Si la Seminarul Piatra Neamt. Probabil luni vor avea si director. In rest toate au fost ocupate conform Notei Mencs din 21.12.2016. Stan nu a impus nimic in afara legii, asa cum sugereaza un antepostac rauintentionat.
Vasile Conta, unde se știa deja de la ședința în care au fost făcute propunerile că va fi schimbată metodologia și se va putea merge înainte în echipa consacrată.
Domnule Goguţă, eşti fan pesedist, asta-i problema ta, nu mă leg de opţiunea matale. Mă leg de ce ai scris.
Acolo unde nimeni nu era interesat cum spui matale putea fi numit un interimar dintre cei care au fost declaraţi: admişi. Dacă urmăreşti, dintre cei declaraţi admişi, doar piloşii lui Stan au primit interimate, restul stau pe margine şi se uită cum incompetenţii care nu s-au prezentat de frică sau au picat examenul naţional sunt numiţi directori. Cazurile de directori valoroşi care nu au participat din motive bine întemeiate, nu are rost să le discutăm . Sunt excepţii.Un interimar este la mâna inspectorului general. Poate fi convis de Stan să renunţe la funcţie când vrea el, adică Stan.Dacă dumneata Gogule crezi că metodologia este perfectibilă, în sensul în care ministrul a derogat o lege care specifica că cei care nu participă la concurs sau care-l pică să nu mai poată primi interimate cu,
să poată, înseamnă că vezi lucrurile conform sloganului ,, mândru că sunt român”. Fii mândru, că ai de ce! Cât despre L. Pop, zic următoarele: dacă nu mă înşel, individul a fost mare sindicalist; acest aspect, că a ajuns în minister, confirmă ceea ce se ştia şi anume că, sindicatele din învăţământ au fost mereu vasalele pesedeului. Hai să trăieşti Gogule !
Vorbiti de posturile de adjuncti de acolo, ramase neocupate. Postul de director a fost ocupat prin concurs. Eu vorbeam de directori, fara adjunct se poate, fara director nu. E perioada de salarii, semnatura in banca etc.
O întrebare pentru ,, cetăţeanul”. În general pentru interimate au fost făcute 3 propuneri în consiliile profesoorale. Stan a ales el ( să nu-mi bagi că a hotărât C.A. al ISJ, aşa ceva nu există decât formal ). Îmi poti spune din trei, nume pe ce criteriu a fost ales interimatul? Cetăţene, criteriul a fost politic. Hai pa !
Criteriile sunt cele prevazute de lege si au fost respectate.
Ghita, spui prostii, esti frustrat. Du-te si te trateaza, 99,99% dintre numiri S-AU FACUT CONFORM REGULAMENTULUI! Se va respecta in continuare legea. Sunteți toți NISTE FRUSTRAȚI. In frunte cu … se-nțelege cine. Hai noroc!
Ghiță,
Trebuia să mergi tu să numesti directorii!
Cap de plastik.
Foarte bine zis domnule Ghiţă!
La unităţile de învăţământ unde au rămas posturile de directori vacante, conform metodologiei trebuiau ocupate cu cei declarati admisi.
Interesele politice însă au fost mai presus de lege. Nu cred că o navetă pe ruta Piatra Neamţ—-Rediu, Podoleni sau Slobozia/ Roznov , ar fi fost deosebit de grea, astfel încât nici un candidat admis să nu dorească postul de director;dar atunci când se trag sfori din timp sau unii ţin cu dinţii de scaunul respectiv , acestea sunt rezultatele.
Draga, ce daca repun iar in functii niste prosti, agramati care nu au luat in viata lor un examen cu mai mult de 5? Sunt prostii lor, ai pesedistilor, sunt lingaii, servilii si contribuabili la punga mai marilor. Eu propun sa se infiinteze si posturi de directori adjuncti,chiar mai multe la o scoala, indiferent de ce scrie la lege, sa incapa cat mai multi, sotii, nepoti, cumatri, fini. E vreo problema? O vad acum vorbind pe abramburica referitor la aceasta problema, as vrea sa aflu de la ea de cate ori a fost sunata de un directoroi de la o scoala din cele doua ramase fara director, ca sa ii spuna cat sange pesedist ii curge prin vene, ca s-a nascut cu aura pesedista( desi a trisat partidul dupa cum i-a cerut interesul) sa ii fie mila de el si sa puna o vorba buna spre a fi lasat pe post. Sunteti de tot rasul.
Dragă VASÂLI,tu eşti un mare ipocrit,ca să nu zic altfel.
Am convingerea că dacă fosta conducere a MENCS ar fi luat această decizie acum dădeai cu artificii şi desfăceai şampanie.
Aşa suntem noi rromânii: ne place şaorma cu de toate.
Popescule probleme CV, comisii evaluare concurs directori in afara legii nasol.
Se verifica si gata ce zici?