Pe 2 iulie, la Centrul Cultural “Mihai Sadoveanu” din comuna Vânători-Neamț va avea loc a III-a ediție a Festivalului Internațional “COPILĂRIA, UN POEM”.
Evenimentul face parte dintr-un proiect mai amplu, inițiat de Liceul Tehnologic “Arhimandrit Chiriac Nicolau” din Vânători -Neamț și va reuni parteneri din Spania, Bulgaria, Polonia, Ucraina, Moldova, Serbia și România (București, Iași, Vaslui, Suceava, Arad, Argeș, Olt).
“La festival vor participa copii dornici de afirmare, mici și mari talente din toate colțurile țării și din străinătate. Juriul, format din personalități remarcante, va da o notă de seriozitate cât și optimism concursului, care tinde cu fiecare an trecut să devină o mare pistă de lansare pentru interpreți prea putin cunoscuți. Se vor acorda premii, diplome, medalii cât și trofee pentru cei mai buni, la fiecare secțiune în parte. Televiziunea și presa vor fi alături de noi în această încercare de a promova și reliefa talentul autentic”, ne-a declarat prof. Doina Paga, coordonatorul proiectului.
SECȚIUNI: 1. Teatru; 2 Interpreți vocali: muzică ușoară, populară; 3.Dans; 4.Formații vocal instrumentale. Înscrierea este gratuită. Scopul acestui festival este cunoașterea și valorificarea creațiilor folclorice autentice, crearea unor punți de legătură între sat și oraș, între zonele etnografice ale țării, prin valorificarea culturii zonale din cele două medii diferite, promovarea tinerilor talente din toate domeniile artistice (teatru, muzică, dans).
“Cu ajutorul unui juriu competent, compus din oameni de cultură din diferite domenii, vom răsplăti munca și talentul concurenților cu premii și mețiuni, diplome și medalii, trofee pentru fiecare secțiune în parte. Ne dorim ca această manifestare să aibă un impact deosebit asupra comunității noastre, nu numai din punct de vedere cultural-artistic (promovarea tinerelor talente și valorificarea zestrei culturale), cât și din punct de vedere turistic, deoarece participanții din alte județe ale tării și-au manifestat dorința de a rămâne mai multe zile în zonă, pentru a cunoaște obiectivele turistice. Înscrierile continuă până pe 25 iunie 2017, la numărul de telefon 0741/486869”, a mai precizat prof. Doina Paga, coordonatorul proiectului. (C.T. STURZU)