Într-o ședință a Consiliului Județean Neamț cu majorități lejere pentru toate proiectele, interpelarea unui penelist, consilierul Cornel Agăleanu, a presărat puțin piper peste pelteaua din timpul întrunirii: “Domnule președinte aș dori să aflu dacă folosirea logo-ului (Centenarului-n.r.) este obligatorie pentru toate instituțiile publice și dacă este așa, de ce acesta nu apare pe niciunul dintre materialele de promovare ale Festivalului de Teatru, manifestare organizată de Teatrul Tineretului din Piatra Neamț, instituție aflată în subordinea Consiliului Județean Neamț? Nu apare nici pe programul festivalului, nici pe afișe, nicăieri”.
Pus în fața evidențelor și evident suprins, cine mai are timp de teatru după circul din partid, Ionel Arsene a replicat că se va interesa de ce respectivul logo nu apare, deși legea o impune: “Da, folosirea logo-ului este obligatorie, există o ordonanță de urgență în acest sens. Mă voi interesa de ce nu apare pe respectivele materiale de promovare”, a spus Ionel Arsene, președinte al Consiliului Județean Neamț.
Ordonanța respectivă, 22/2018, face trimitere clară la un Ghid de identitate vizuală al Centenarului pe care sunt obligate să-l respecte toate instituțiile publice. Cum TT-ul în zodia Cărbunariu are cu totul alte repere decât cele tradiționale, nu este greu de înțeles de ce sigla centenarului lipsește de pe materialele promoționale. Cu ocazia Centenarului se vorbește despre istoria poporului roman, despre tradiții, despre jertfe, despre sacrificiu, despre încăpățânarea unui popor de a rezista între imperiile vremii, nu despre angoase, homosexuali, transsexuali, conflicte în familie, în general despre corectitudine politică prost înțeleasă.
Pentru Ionel Arsene, cel care și-a făcut un țel politic din promovarea familiei tradiționale, ca de altfel tot PSD-ul, din promovarea unor manifestări privind Centenarul, postura în care este pus este mai mult decât jenantă, mai ales că el a salvat-o pe Geanina Cărbunariu după decontările dubioase de la ediția trecută a festivalului. (V.B.)