Dezvoltarea permanenta a industriei jocurilor de noroc atat de mult in ultimii ani, arata dorinta romanului de adrenalina si de imbogatire intr-un timp relativ scurt.
Pana in anul 2015, romanul era un client al caselor de pariuri terestre, pentru ca era perioada in care piata online abia incepea sa prinda contur la o scara asa larga. Tot in acel an, Oficiul National al Jocurilor de Noroc (ONJN), a re-reglementat pariurile sportive si jocurile de cazino din Romania. A fost atunci un moment de confuzie, 50.000 de romani s-au trezit ca trebuie sa plateasca amenzi uriase, toate pentru ca au jucat la pariuri sportive sau cazino pe site-uri nelicentiate in tara noastra.
In prezent, pe teritoriul Romaniei exista peste 13.000 de agentii de pariuri stradale, fiind al treilea business cu cele mai multe puncte de lucru. Nu este de mirare ca asigura salariile a peste 50.000 de angajati cu carte de munca. Din perspectiva numarului de angajati, industria jocurilor de noroc din Romania face o concurenta serioasa altor sectoare de activitate. Pe intelesul tuturor, conform cifrelor, operatorii de pariuri sportive au aproape tot atat de multi angajat cati sunt in sectorul hotelier si constructiilor de drumuri.
Industria jocurilor de noroc aduce venituri foarte mari la bugetul de stat. Estimarile sunt optimiste si daca se vor respecta calculele specialistilor, cat de curand o sa se apropie de 1% din Produsul Intern Brut. Toate sunt taxe pe care operatorii de jocuri de noroc le platesc, de pe urma contractelor de munca inregistrate legal, cat si ca urmare a licentelor acordate pentru aparatele de tip slot machine (pacanele). De altfel, salile de slot machine raman motorul industriei de jocuri de noroc. O industrie care a platit in urma cu doi ani, taxe in valoare 296 de milioane de euro. 7.6 milioane s-au dus pe proiecte culturale si sociale.
Sa poti sustine aceste cheltuieli vehiculate anterior, se presupune ca numarul clientilor a crescut substantial de la un an la altul. Singurul lucru care s-a mentinut pe parcursul celor patru ani de cand jocurile de noroc au fost re-reglementate in Romania, a fost tipologia pariorului roman. Inca din 2016, acesta era identificat ca fiind barbatul de 20 pana la 45 de ani, cu studii medii sau universitare. In Romania, in momentul de fata sunt 2.1 milioane de contracte de munca incheiate la nivelul salariului minim pe economie. Dintre toti acestia, 350.00 sunt angajati cu studii superioare.
Desi sunt atat de mult agentii de pariuri stradale si sali de jocuri, cei care vor sa joace de acasa pot juca la casino online legal in Romania chiar din fata calculatorului. Daca ne luam dupa cifrele afisate de worldometers.info, in luna februarie a acestui an erau peste 4 miliarde de utilizatori de internet si intr-o singura zi se vindeau aproape patru milioane de telefoane mobile. In alta ordine de idei, toate companiile de gambling, fie ele internationale sau din Romania, se concentreaza pe dezvoltarea aplicatiilor online. Lucreaza periodic la imbunatatirea aplicatiilor pentru mobil, in incercarea de a pune monopol pe piata clientilor aflati mereu in miscare. Fac asta oferind siguranta in privinta transferurilor de bani si de date personale, cat si prin gama larga de servicii, identica cu cea existenta in varianta desktop.