Suntem pregatiti! (Fondatorul Clinicii, Adrian Jucan)
Mama mea a fost proiectant. Tata? Profesor de matematică. Vrând – nevrând a început să-mi placă partea precisă a lumii, cifrele exacte și transformarea necunoscutelor în cunoscute. Am văzut toate aceste lucruri, foarte exact, apoi mi-am dat seama că sunt oameni în jurul meu care nu le văd cum trebuie. Dintotdeauna am fost preocupat de cum pot să ajut oamenii și cum pot să le fac viața mai bună. În 1999, în timpul facultății, am luat contact cu optica medicală. Atunci m-am hotărât că asta vreau sa fac – vreau să ajut oamenii să vadă clar. Când am terminat facultatea, am înțeles ca nimeni nu poate înțelege lumea dacă n-o vede. Și am decis, în urmă cu mulți ani, că acesta e rolul meu pe acest Pământ. Să repar vederea oamenilor pentru ca lucrurile sa fie clare. Am deschis primul centru oftalmologic în 2003, în 2008 pe al cincilea și de atunci contribui la vederea precisă a peste 10.000 de oameni, anual. Am făcut consultații, executat ochelari, montat lentile de contact și toate posibile până m-am simțit blocat. M-am oprit în cataractă, unde nu mai puteam reuși cu o lentila externă. Misiunea mea continuă și azi și nu am de gând să mă opresc la ochelari. “Dacă trebuie sa merg mai departe, o voi face” – mi-am zis, în urmă cu ceva timp. Așadar, am adunat echipa potrivită, am construit clinica modernă pentru operații oftalmologice – îndeosebi cataracta, pentru a-mi putea continua drumul. Cu mândrie îți spun: suntem pregătiți.
E de bine, tanti Zinaida! (Dr. Valeriu Cușnir)
Am participat alături de două organizații internaționale la redarea vederii a peste 1700 de oameni din zone defavorizate. În localitatea Florești, din nordul Moldovei, sunt sate pline de bătrâni, orbi majoritatea, sunt străzi pe care nu pășește nimeni niciodată. Am cunoscut-o în acest program pe Dna. Zinainda, care suferea de un glaucom avansat, peste care se instalase și o cataractă hipermatură. Doamna nu mai vedea nimic. Am văzut ca nervul optic este vizibil deteriorat din pricina glaucomului și am înțeles că dacă operez cataracta, doamna tot nu mai avea cum să-și recapete vederea. I-am operat glaucomul și i-am pus cristalin nou, iar in scurt timp tanti Zinaida a început să să vadă lumina și să distingă formele. Eu știu că nu poate citi, dar dumneaei, foarte fericită, spune că i-am redat vederea. Ne vedem din 6 în 6 luni, ne îmbrățișăm, iar eu îi spun că totul e bine. Pleacă cu o fericire care mă încarcă pentru o săptămână întreagă”
Dr. Cușnir este un medic tânăr, obișnuit cu tehnologia de vârf, pasionat de ceea ce face. Timp de 4 ani, între 2012 și 2016 a făcut parte dintr-un proiect al Crucii Roșii de restabilit vederea oamenilor din medii defavorizate. Este o fire calculată, organizată, un om curios și empatic, se implică în cele mai complicate cazuri și ascultă cu grijă fiecare pacient în parte. Când nu îmbracă halatul, e pasionat de camping și de astronomie.
Am redat vederea unui om de 102 ani. (Dr. Grigoras Corneliu)
Cataracta este o afecțiune de care suferă una din două persoane în etate de peste 60 de ani, conform unui studiu al Organizației Mondiale a Sănătății. La Clinica Oftalmologică Platinum, vârsta pacientului nu reprezintă un impediment, specialiștii clinicii fiind obișnuiți să redea vederea tuturor celor care apelează la o intervenție chirurgicală.
Unul dintre specialiștii care operează la Clinica Oftalmologică Platinum este dr. Corneliu Grigoraș. Recordul personal în ceea ce privește etatea unui pacient al dr. Grigoraș este Seniorul G.I., de 102 ani. “Familia sa a decis că sunt puține obiecte, puține lucruri materiale care să-l mai bucure pe “Bubu”, așadar, cu toata dragostea, nepoții i-au oferit cadou operația de cataracta pentru ambii ochi, prin care i-au redat vederea afectată în ultimii 25 de ani de această opacifiere avansată a cristalinului.” Deși la o asemenea vârstă venerabila Dr. Corneliu Grigoraș a solicitat avizul unui cardiolog pentru operație, ambele intervenții au decurs fără probleme, iar atmosfera a fost mai degraba de stat la povești cu prietenii decât una de sală de operații.
Domnul doctor Corneliu Grigoraș are peste 4000 de operații de cataractă efectuate și este un perfecționist în adevăratul sens al cuvântului. În sala de operație se transformă într-un regizor de teatru, verifică cu atenție toate detaliile legate de cazul operat, ordinea tuturor obiectelor, câmpurile sterile, și în tot acest timp păstrează contactul verbal cu pacientul și creează o atmosferă destinsă pentru operație. Când lasă de-o parte halatul, specialistul este pasionat de călătorii și tir cu arcul.
Unde e pacientul? (Dr. Radu Medvichi)
În urmă cu mai bine de 10 ani, aveam de intervenit chirurgical pentru a remedia o cataractă matură a unui cetățean indian de 70 si ceva de ani. Omul nu vorbea engleza, nici eu hindi, dar ne-am înțeles din priviri și din mâini, îmi amintesc faptul că avea o fizionomie de bunic blând, foarte ușor de plăcut. Asistenta l-a întins pe masa de operație, eu i-am montat câmpul steril, mi-am pregătit toate cele și i-am pus niște picături de xilină, ca să nu simtă când injectez anestezicul. Cât așteptam să își faca efectul xilina, m-am ridicat pentru ca asistenta să-mi înnoade mai strâns halatul care mă încurca puțin. Când m-am întors pe scaun să mă apuc de treabă, Ganesh se ridicase și își scotea halatul. Omul a crezut că s-a terminat operația, pentru că nu simțea nimic de la anestezic, nu vedea din cauza cataractei și nu înțelegea o iotă din ce vorbeam. Am chemat atunci un nepot care vorbea engleza și i-a explicat bunicului situația, după care bunicul a izbucnit în râs și a spus ca “bine, atunci stau aici până mă dați voi afară”.
Deși s-a specializat în operația de cataractă în altă țară unde a operat o perioada mai lungă de timp, Dr. Medvichi este unul dintre specialiștii reîntorși acasă. O fire foarte meticuloasă, răbdătoare, blândă și empatică, este cel care câștigă mereu turneele de șah. Este un om pasionat de precizie, atent de tehnologia de ultim moment, iar înafara sălii de operație este pasionat de călătorii și electronică.
“Am căutat mereu să avem la clinică cei mai buni medici, dar și pe cei mai empatici, care au grijă de ceea ce simt pacientul și aparținătorii acestuia.” a afirmat Adrian Jucan, manager general Platinum Optic. Clinica se află în Piatra Neamț, B-dul. Republicii 12, iar pentru informații și programări, contactați-ne telefonic la +40 749 077 756 ori pe e-mail la [email protected]