Cei câțiva absolvenți de la Liceul Tehnologic „Ion Creangă” Pipirig au fost la un pas de a nu ajunge astăzi, 22 iunie, la prima probă scrisă a examenului de Bacalaureat. Râul Ozana, umflat de ploile torențiale din ultima perioadă, a inundat în această dimineață zeci de gospodării și a blocat circulația pe drumul național 15 care străbate comuna Pipirig. Alarma s-a dat pe la ora 5.30 și în scurt timp pompierii voluntari de la SVSU Pipirig cu utilajele și lucrătorii de la Secția Drumuri Naționale Neamț au intervenit pentru înlăturarea bolovanilor uriași aduși de apă pe șosea. Circulația a fost reluată după aproximativ o oră, iar liceenii care susțineau prima probă la Bacalaureat la liceul din Târgu Neamț, la care sunt arondați, au putut să ajungă la examen. „Situația de la Pipirig a fost rezolvată foarte repede, drumul a fost deblocat și cei câțiva absolvenți de liceu seral de la „Ion Creangă” au putut ajunge la centrul de examen de la Târgu Neamț, unde au fost repartizați. Proba la limba și literatura română a început fără probleme în județul Neamț”, a declarat inspectorul școlar general Mihai Obreja.
Orice problemă legată de organizarea și desfășurarea Bacalaureatului poate fi sesizată la linia telefonică gratuită 0 800 816 233 de la nivelul Inspectoratului Școlar Județean Neamț, în perioada 22-25 iunie, între orele 8-16.30, iar vineri până la ora 14. Este disponibil și telverde gratuit 0 800 801 100 de la Ministerul Educației și Cercetării.
Sunt 3.288 de liceeni din această promoție care s-au înscris la sesiunea iunie – iulie și 528 din anii anteriori, în județul Neamț. Sunt organizate 27 de centre de examen în tot județul.
(C.I.)
Un comentariu
Cu sfială si pios gand bun de aducere aminte, privind înnegurat la foto dvs. retrăiesc clipe de demult si din alte vremi .
Era tare demult, undeva prin frumoasă Muntenie , in lunile de început ale formării mele argeșene.
Pregătirea era in etapa in care toată suflarea ascultam povețele unui bătrân cercetas ( Dumnezeu sa te odihnească in pace ,dle colonel), si care ne explica cum da, si cum nu se amplasează o tabără in campanie de mars .
– Domnilor studenți, zicea aceasta, niciodată nu amplasăm corturile, tehnica de luptă, si personalul viu, in apropierea imediata a cursului de rau sau pârâu !
Vine doamne ferește o ploaie torențială, un seism, elemente dezlănțuite naturale, si nu nu luați in derizoriu asta, ne amintim desigur ca au existat biruitori care au biciuit tardiv marea in antichitate .
Le scufundaseră o flotă întreagă ălora marea respectiva, nu dezvolt acum .
Între case si rău e o distanță atât de mică, vad, incat aud cuvintele acelea in minte si ma minunez de ceea ce vad .