După ce-a obținut funcția de jurist de pandemie printr-un artificiu – selecție de dosare, fără interviu – pentru că n-a avut niciun contracandidat, Lucian Ovidiu Micu a devenit, previzibil, managerul Spitalului Județean de Urgență Piatra-Neamț, începând de astăzi, 28 octombrie. Numirea sa într-o astfel de funcție are la bază, probabil, experiența anterioară de membru în Consiliul de Administrație al Spitalului Roman – singura tangență pe care a avut-o cu sistemul sanitar, funcție care i-a adus și verdictul de incompatibil constatat de ANI și confirmat de toate instanțele.
Am încercat să obținem un punct de vedere de la proaspătul manager, însă ocupat, probabil, cu noile îndatoriri, nu a răspuns la telefon. Ne rezumăm așadar, cu declarația sa de pe contul de Facebook, unde a anunțat deja că ziua de astăzi este un nou început în viața lui, în care și-a propus să pună și mai mult suflet, și mai multă muncă, și mai mult timp, ”dacă asta este posibil”.
În condițiile în care Spitalul Județean are statutul de unitate sanitară suport Covid, era interesant de știut care sunt planurile (mari) ale domnului Micu pentru eficientizarea activității și pentru crearea unor condiții umane pentru pacienți. Obiectivele domniei sale sunt plasate, însă, mult mai departe de realitățile imediate: ”Știu să fac administrație, în sensul că pot să le confer celor din jurul meu condițiile optime pentru a avea siguranța că își pot face treaba cum pot ei mai bine. Acesta este primordialul meu scop. Iar acestui scop i se alătură cel care îmi aduce o provocare în plus – construirea unui nou spital – cel de la Gârcina, din fonduri europene, direct de la Bruxelles. Am atras fonduri europene când eram primar și am trecut prin mai multe guvernări, dar cu un proiect fezabil pentru județul Neamț și fără coloratură politică sunt sigur că pot face din această dorință o realizare extrem de necesară pentru toți nemțenii și nu numai. (…) Sunt onorat să recunosc că primele întrevederi cu cei care mi-au devenit colegi au fost de bun augur. Am reușit deja să aflu o multitudine de lucruri pe care le voi folosi pentru bunul mers al instituției. Le mulțumesc tuturor celor care au înțeles că și eu, la fel ca și ei, vrem să ne fie bine!”.
Mesajul de final este, să recunoaștem, extrem de sincer, ”vrem să ne fie bine”! Noi avem speranța că urarea se adresează și pacienților, pe care oricum nu-i întreabă nimeni de ce, după numirea un administrator de pompe funebre ca manager, trebuie ca șefia spitalului să revină unui primar de municipiu care a trecut de la un partid la altul și acum nu mai avea o slujbă stabilă pe bani publici.
V.B.
Un comentariu
A venit sa faca un pic de “curatenie” , la felul cum s-au cheltuit banii de la spital…Numai studii peste studii de fezbilitate,achizitii cu iz puternic de frauda,angajari cu bani ,aproape toti directionati catre partidul drag si iubit, pe cand pacientul moare de toate infectiile nozocomiale,pioceanic,mancare -nici macar detinutii nu au asa ceva, ce mai…fac un caca mare in capul nostru, tot perindandu-se toti borfasii pe la conducerea spitalului, doar doar se vamai da cu putin ACE (inalbitor) pe facturi.Jale fratilor, dar asta am ales.Destepti,manca-ti-as…Hai sa traiesti, nea Valentine ani multi si sa nu te puna naiba sa te imbolnavesti si sa ajungi pe la spital> Te-am pupat pe portofel!