În acest moment, în județul Neamț sunt 3.144 de elevi care ar avea nevoie de recuperarea materiei prin programul „Școală după școală”. Unii dintre acești elevi fie nu au avut echipamente sau internet pentru a învăța online, fie nu au curent electric acasă (147 elevi), alții au rămas corigenți ori au situația neîncheiată la cel puțin o materie.
Până vineri, 5 martie, trebuie finalizată lista elevilor care vor beneficia efectiv de orele remediale. Mihai Obreja, șeful Inspectoratului Școlar Județean Neamț declară că situația poate suferi modificări: „Cifra finală a elevilor care vor face ore remediale poate diferi de cea care există acum în Sistemul Informatic Integrat al Învățământului din România. Sunt 3.144 de elevi înregistrați, dar rămâne de văzut dacă într-o școală se va putea forma grupa de 12 elevi, dacă părinții vor dori, fiindcă înscrierea copiilor se face la cererea părinților. Noi organizăm acest proces și trebuie să analizăm bine, este vorba de o oră pe zi de elev, oră care se va face după cursuri. Vineri dimineață vom ști exact câte și care școli vor derula programul „Școală după școală”, care începe din 8 martie”.
Profesorii care vor susține orele remediale sunt plătiți cu 200 lei lunar pentru fiecare elev, în condițiile în care acesta nu lipsește nemotivat mai mult de 5 ore într-o lună.
C.I.