Achizitionarea unei camere frigorifice performante reprezinta solutia ideala, atunci cand aveti nevoie sa depozitati constant la rece un volum mare de alimente. Astfel, carnea, fructele sau legumele vor putea fi pastrate in cele mai bune conditii, intr-o atmosfera controlata, pentru o perioada indelungata de timp.
Compania Fresco Expert, care sustine geniul in bucatariile profesionale din Romania de peste un sfert de secol, are in oferta camere frigorifice de la branduri de top. Folosind tehnologie de ultima generatie, asigura eficienta maxima in conditiile unui consum redus de energie.
Principalele doua criterii de care trebuie sa tineti cont, la cumpararea unui astfel de produs, sunt temperatura pe care o genereaza si volumul.
Camere frigorifice de refrigerare sau de congelare?
In functie de temperatura la care se realizeaza pastrarea alimentelor, exista doua tipuri principale de produse. Cele care genereaza temperaturi cuprinse intre 0 si 4 grade Celsius isi bazeaza functionarea pe procesul cunoscut sub numele de refrigerare. La aceste temperaturi, este incetinita considerabil dezvoltarea microorganismelor care ar putea sa altereze alimentele, precum si a unor procese daunatoare, precum cele enzimatice.
Pe de alta parte, exista si produsele care genereaza temperaturi mult mai joase, cuprinse intre minus 18 si minus 35 de grade Celsius. Functionarea acestora se bazeaza pe fenomenul de congelare. Mai precis, este creat un mediu in care apa din alimente se cristalizeaza, devenind solida. In consecinta, sunt stopate in totalitate procesele chimice provocate de enzime si de microbi, ceea ce transforma congelarea intr-un procedeu ideal de pastrare a alimentelor la rece.
In oferta Fresco Expert veti gasi 35 de camere care asigura temperaturi de refrigerare, disponibile la preturi cuprinse intre 5 555 si 10 752 de lei. Sunt disponibile, de asemenea, 17 produse care genereaza temperaturi de congelare, la preturi cuprinse intre 10 551 si 22 193 de lei.
Volumul – criteriu esential la cumpararea unei camere frigorifice
Celalalt criteriu esential, in momentul in care faceti o astfel de achizitie, este volumul. Acesta se masoara in metri cubi si trebuie ales in functie de necesitatile concrete de depozitare a alimentelor in restaurantul, cantina, hotelul sau unitatea de alimentatie publica pe care o detineti sau o administrati.
O camera frigorifica de refrigerare, cu capacitatea de 2 metri cubi, este ideala pentru restaurantele si unitatile mai mici, care nu au necesitati deosebite de stocare. Disponibil la pretul de 5 555 de lei, produsul are si avantajul de a nu ocupa mult spatiu. Desi are o greutate neta de 220 de kilograme, dimensiunile sunt de 1 200 de milimetri lungime, 1 200 de milimetri latime si 2 010 milimetri inaltime.
Pentru necesitati mai mari de depozitare, va puteti orienta spre o camera frigorifica de congelare cu capacitatea de 9 metri cubi, care poate fi cumparata la pretul de 15 417 lei. Grosimea izolatiei este de 120 de milimetri, colturile sunt rotunjite si este prevazuta cu o pardoseala antiderapanta din inox si cu usa cu garnitura si inchidere usoara.
Este disponibila inclusiv o camera de congelare cu capacitatea de 14,9 metri cubi, cu lungimea de 3 000 de milimetri, latimea de asemenea de 3 000 de milimetri si inaltimea de 2 000 de milimetri. Greutatea este de 948 de kilograme si poate fi cumparata la pretul de 22 193 de lei.
Indiferent de tipul de camere frigorifice de care aveti nevoie, Fresco Expert va ofera cele mai bune solutii! O vizita in magazinul online Fresco.ro va va convinge in orice moment!