Curățenie la Spitalul Județean. După ce, cu multă discreție, a fost îndepărtată șefa de personal de la spital, cea acuzată că ar fi angajat familii întregi pe zona de personal auxiliar, printre care și rude, ostracizată undeva la DGASPC, o instituție cunoscută pentru angajări pe bază de rudenie, se pare că a venit rândul altor stâlpi ai spitalului să renunțe la funcții. Prima pe listă ar fi fosta directoare economică, care se pregătește să preia un post mult mai liniștit la Casa de Asigurări de Sănătate Neamț, instituție care a făcut față cu brio desantului care a condus la reținerea unei șefe de serviciu. Oare acesta să fie postul destinat fostei șefe de la spital? Nesigur pare să fie și postul șefului serviciului tehnic, care s-a cam săturat să dea explicații pe contracte sau suplimentări ale acestora, în condițiile în care Curtea de Conturi sau alte instituții devin din ce în ce mai curioase.
Uite plicul, nu e plicul. Un site național, care și-a făcut un obicei din a furniza știri în preajma termenelor procesului pe care-l are Ionel Arsene, președintele Consiliului Județean Neamț, vine cu o veste bombă: a apărut un plic galben, document secret, pe care judecătorul este chemat să-l citească într-o cameră special amenajată. Autorii materialului sunt oripilați că președintele și avocatul acestuia nu ar avea acces la documentul respectiv, care ar putea conține cine știe ce grozăvii care să îngreuneze situația acestuia. Evident că nimeni nu a luat în calcul că nu este bine să arăți un plic unui politician, indiferent care ar fi acesta, mai ales în interiorul unui Tribunal. Nu de alta, dar s-ar putea să funcționeze reflexele necondiționate.
Din lumea celor nu cuvântă decât cu permisiune. O echipă de politicieni tineri, entuziaști, plini de inițiative de tot felul, cum sunt parlamentarii PSD de Neamț, se lamentează în grup sau individual cu privire la faptul că nu au voie să se exprime decât după ce primesc aprobarea de la specialiștii în limba română ai șefului lor de la județ. Asta în primă fază, după aceea urmează partea cu cenzura constructivă, adică te poți exprima doar acolo unde șeful consideră că este bine, unde nu există griji privind acuratețea mesajului și nici aceea a unor interpretări negative. Evident că lamentările se opresc în fața biroului șefului, dacă ajung până acolo și nu primesc semnale prin consilierii președintelui, semn că se află cam pe aceeași treaptă. După care se trece automat la poziția ghiocel.
V.B.
*Material apărut în paginile ziarului Mesagerul de Neamț, nr. 518, săptămâna 9 – 15 decembrie.
Un comentariu
Ma mira faptul ca HIRTAN nu a luat.o pe madam Dragan la Razboieni unde isi are sediul cele 3 firme ale sale si ar trebui sa il ia si pe seful de la Tehnic, o alta veriga importanta in contractele cu GPH. Macar sa isi faca o echipa beton HIRTAN.