În preajma sărbătorilor de iarnă, bucătăria Spitalului orășenesc “Sf. Dimitrie” din Târgu Neamț pregătește un meniu tradițional, pentru pacienții internați în perioada Crăciunului. Evident, meniurile vor fi personalizate și diversificate, în funcție de regimul alimentar indicat de către medici fiecărui pacient în parte.
“În pragul Crăciunului pacienții internați duc cea mai grea povară, de a fi departe de familie și cei dragi la masa de sărbătoare, tradiții sacre pe acest meleag, restrânși de diverse patologii rămân și își petrec sărbătorile pe patul de spital. Încercăm să ne punem în locul lor și sperăm să aducem măcar un zâmbet cât de mic, empatizăm și le purtăm tot respectul. În cele mai gingașe și sensibile momente ca și cel de față, echipa de la Blocul Alimentar pregătește un meniu pentru Crăciun mai tradițional atât cât este posibil în cursul dietoterapiei. Pentru micul dejun o să pregătim un mini aperitiv compus din chifteluțe dietetice, mix de brânzeturi și legume pentru aperitiv (roșii, ardei, castraveți), ruladă din piept de pui, unt și gem împreună cu o chiflă, gustările o să fie compuse din diverse fructe precum portocale, banane, mere, prânzul va fi compus din borș tradițional de pui/supă, sărmăluțele nelipsite împreună cu mămăliguță pripită, un grătar din piept de pui și broccoli asezonat, desertul este constituit din cozonac, fructe unde dietoterapia nu ne lasă sau souffle dietetic din brânză de vaci, iar la cină pacienții vor primi cartofi gratinați împreună cu pulpe la tavă și salată asortată. Cu această ocazie echipa de la Spitalul orășenesc Târgu Neamț vă urează sărbători binecuvântate și liniște în suflet!”, ne-a declarat Cristian Dolhescu, nutriționist și dietetician în cadrul spitalului Târgu Neamț.
(C.T.S.)