Acțiunea Cheie 1 – Educația Școlară (SCH) din cadrul proiectului de Acreditare Erasmus+
Apelul 2022-2023, 2022-1-RO01-KA121-SCH-000054863
OBIECTIVE INSTITUȚIONALE PROPUSE SPRE ÎNDEPLINIRE PRIN INTERNAȚIONALIZAREA ACTIVITĂȚILOR ȘCOLARE
O1. Îmbunătățirea competentelor profesionale ale cadrelor didactice prin participarea la cursurile de formare oferite de programul Erasmus+ pe perioada acreditarii.
O2. Îmbunătățirea conținutului educațional prin intermediul diversificării metodelor utilizate în cadrul orelor de curs, cu ajutorul cunoștințelor dobândite prin participarea la proiectul Erasmus+.
O3. Îmbunătățirea strategiilor de motivare ale elevilor pentru prioritizarea educației prin implicarea în activități și în proiecte cu alte instituții educaționale europene.
O4. Creșterea capacitații de implicare în proiecte europene prin intermediul programului Erasmus+.
O5. Valorificarea crescuta a bazei materiale și a bazei tehnologice cu ajutorul cunoștințelor dobândite în cadrul proiectului.
ACTIVITĂȚI DE MOBILITATE PROPUSE PENTRU ANUL ȘCOLAR 2022-2023
Mobilități ale elevilor
ME1. Mobilitate de grup a elevilor, 5 zile de activitate, 8 participanți împreuna cu profesori însoțitori, școala de primire AVE MARIA CASA MADRE, Cuesta delChapiz, 3, 18010 Granada, Spania.
ME2. Mobilitate pe termen scurt în scopul învățării pentru elevi, 12 zile de activitate, 16 participanți împreuna cu profesori însoțitori, școala de primire AVE MARIA CASA MADRE, Cuesta delChapiz, 3, 18010 Granada, Spania.
Mobilități ale cadrelor didactice
MP1. Staff job shadowing, 5 zile de activitate, 1 participant, Rodos, Grecia.
MP1. Staff job shadowing, 5 zile de activitate, 2 participanti, școala de primire AVE MARIA CASA MADRE, Cuesta delChapiz, 3, 18010 Granada, Spania.
MP2. Misiune de predare, 12 zile de activitate, 1 participant, școala de primire AVE MARIA CASA MADRE, Cuesta delChapiz, 3, 18010 Granada, Spania.
MP3. Cursuri și formare, 5 zile de activitate, 4 participanți, activitate de formare ”Using E-learningPlatforms”, formator ITC International Training Center, s.r.o., Praga, Republica Ceha.
MP4. Cursuri și formare, 7 zile de activitate, 4 participanți, activitate de formare ”Dezvoltarea competentelor de digitalizare a instituțiilor de învățământ”, Rodos, Grecia.
PROCEDURA DE SELECȚIE A PERSONALULUI ȘCOLII LA MOBILITĂȚILE DE ÎNVĂȚARE
Participarea la o mobilitate de formare finanțată în cadrul acestui proiect presupune parcurgerea de către solicitanți a unei proceduri de selecție.
Conținutul dosarului de candidatură
Dosarul de candidatură reprezintă cele trei tipuri de documente
- Formular de candidatură – documentul trebuie completat de pe pagina de selecție a proiectului. Acesta se completează electronic.
- Curriculum Vitae Europass – informații referitoare la acest document se pot găsi la https://europa.eu/europass/ro/create-europass-cv iar platforma de creare și editare online a acestuia poate fi accesată la https://europa.eu/europass/eportfolio/screen/profile-wizard?lang=ro
- Rezultatele testării cunoștințelor de limbă engleză – platforma de testare poate fi accesată la http://www.examenglish.com/leveltest/. Au fost necesare rezultatele de la ambele probe (gramatică și înțelegere) și o declarație pe proprie răspundere prin care solicitantul atestă autenticitatea parcurgerii probelor lingvistice. Cunoștințele lingvistice trebuie sa fie minim B1.
Lipsa oricărui tip de document din acest dosar ducea la respingerea cererii de candidatură. Dosarul trebuia trimis în format electronic, pe o platformă dedicată proiectului și în format letric, la secretariatul din Școala Gimnazială “IOAN GRIGORE TEODORESCU” Ruseni, cu înregistrare în registrul de intrări/ieșiri al școlii. Au fost obligatorii ambele variante de depunere a dosarului, lipsa uneia dintre acestea ducând la respingerea cererii candidatură. Cele două formate de dosar (cel electronic și cel imprimat) trebuie să aibă conținuturi identice.
Perioada de depunere a candidaturilor de participare la stagiile de formare – cadre didactice
Data limită de depunere a dosarelor de candidatură, atât în format fizic (la secretariatul din Școala Gimnazială “IOAN GRIGORE TEODORESCU” Ruseni) cât și electronic a fost12.01.2023. Orice dosar depus după această dată este considerat respins. Sistemul online de trimitere a candidaturilor și formularul de aplicație înregistrează în mod automat data și ora trimiterii sau a imprimării formularului de candidatură. De asemenea, data de înregistrare în registrul de intrări/ieșiri din Școala Gimnazială “IOAN GRIGORE TEODORESCU” Ruseni trebuia să fie până pe 12.01.2023, inclusiv.
PROCEDURA DE SELECȚIE A PARTICIPANȚILOR ELEVI LA MOBILITĂȚILE DE ÎNVĂȚARE
Elevii care vor face parte din echipa de lucru a proiectului și-au manifestat în prealabil dorința de a lua parte la proiect. Grupul țintă a fost selectat din Scoala Gimnaziala “Ioan Grigore Teodorescu” Ruseni conform criteriilor descrise în formularul de candidatură și în prezenta procedură. Selectarea grupurilor de elevi care vor participa la mobilități se va face pe baza criteriilor stabilite de echipa de proiect și anunțate în prealabil elevilor.
Termenul de înscrierea fost – 09.12.2022
Data selecțieia fost 15.12.2022
Criterii de eligibilitate
- Participantul trebuie să fie elev la Școala Gimnazială “Ioan Grigore Teodorescu” Ruseni.
- Elevul trebuie să aibă acordul părintelui cu privire la deplasările în străinătate precum și referitor la participarea la activitățile de proiect.
- Candidatul trebuie să aibă dosarul complet și corect întocmit.
Criterii de selecție
- Respectarea termenului de înscriere a candidaților. Acest criteriu se va puncta cu Admis sau Respins.
- Rezultate bune la învățătură, media generală peste 8,00 în anul școlar anterior 2021- 2022.
- Media 10 (zece) la purtare și maxim 10 absențe nemotivate/an.
- Disponibilitatea și angajamentul de participare la toate activitățile proiectului (informare, pregătire, consiliere, diseminare).
- Motivația candidatului exprimată prin scrisoarea de intenție.
- Participantul trebuie să cunoască limba engleză la nivel european minim A2 (interviu).
- Participări la activități extrașcolare
Conținutul dosarului de candidatură
- Cerere de înscriere
- Copie xerox după cartea de identitate, certificat de nastere;
- Curriculum vitae redactat în limba engleză;
- Scrisoare de intenție semnată de candidat care prezintă motivația candidatului de a participa la proiect, calitățile personale și ce îl recomandă pentru selectarea în grupul țintă al proiectului;
- Angajament de disponibilitate fată de activitățile proiectului
- Acord părinți pentru participarea la activitățile proiectului
- Adeverință din care să reiasă situația la învățătură și disciplină pentru anul școlar 2021 – 2022 (media anuală generală, media la purtare și numărul de absențe nemotivate)
- Recomandarea de la profesorul diriginte/un profesor al clasei/un fost profesor, din care să reiasă calitățile ce-l recomandă pentru participarea la proiect.
- Adeverință medicală de la medicul de familie, semnată și ștampilată de acesta, care să ateste că elevul nu suferă de boli cronice și că este apt din punct de vedere medical pentru deplasările din cadrul proiectului.
- Declarație de consimțământ privind folosirea datelor personale.
Acreditarea Erasmus + , este pana la 31.12.2027. În anul scolar 2022/2023 în mobilități vor pleca 24 de elevi, din clasele V-VIII, si 15 cadre didactice.
În fiecare an, până în 2027, elevi si cadre didactice, vor pleca în mobilitati în vederea atingerii obiectivelor institutionale propuse.
Bugetul alocat pentru acest an scolar, 2022/2023, este de 72.710 euro.