Marele absent al ședinței extraordinare de astăzi a Consiliului Județean Neamț, 5 septembrie, a fost președintele Ion Asaftei. Vicepreședintele Adrian Păduraru a fost cel care a condus ședința online în lipsa acestuia. Nici Daniela Soroceanu, secretarul general al județului nu a fost prezentă, din același motiv, rolul ei fiind preluat de director general de la juridic, Bogdan Bosovici. Consilierii au fost prezenți toți 33, online.
Toate cele opt proiecte de pe Ordinea de zi au trecut, cu patru abțineri la cel privind rectificarea bugetară și 9 abțineri la proiectul ce aproba “matricea” pe care trebuie să se plieze candidații în CA-ul DRUPO. Cei patru consilieri USR, Maria Apostol, Corneliu Bontaș, Gheorghe Crețu și Gabriel Parțag au votat împotriva participării județului Neamț la Târgul Național de Turism, în timp ce alți 9 consilieri, marea majoritate liberali, s-au abținut de la vot.
La finalul ședinței liderul grupării liberale, Valentin Stavarache, care s-a abținut la proiectul cu târgul de turism, a cerut informații despre participarea mediului privat din turism la această manifestare. “Numai așa să cheltuim niște bani până la București, în fiecare an… nu văd rostul”, a punctat Stavarache. Răspunsul l-a primit de la o reprezentantă a Direcției de Dezvoltare Turistică care a spus: “La fiecare ediție am transmis inivitații nominale reprezentanților HoReCa, atât pe partea de cazare cât și din alimentația publică. Anul trecut am avut 2-3 reprezentanți alături de noi. Sperăm ca anul acesta să fie și mai mulți”.
Întrebată despre rezultatele participării la acest târg, aceasta a spus: “Nu putem cuantifica efectele. Dar avem acele cifre statistice care ne arată de la an la an, numărul de sosiri și de înnoptări în unitățile de turism”. Valentin Stavarache a sugerat folosirea unui chestionar adresat turiștilor la standul județului din cadrul Târgului Național de Turism.
Maria Aspotol s-a interesat de podul de la Luțca, în contextul în care săptămâna viitoare începe școala și toți elevii din zonă sunt nevoiți să ocolească atât de mulți kilometri. I s-a răspuns că în procesul privind contestațiile la licitația pentru scoaterea resturilor din albia râului Siret, Curtea de Apel a amânat decizia pentru data de 17 septembrie.
Un alt consilier s-a interesat de marele absent, Ion Asaftei și a fost lămurit…de ieri, 4 septembrie, se află în concediu.
Angela Croitoru
Un comentariu
Ca sa traducem spusele dlui director: nu se factureaza catre clienti pierderile de apa, dar in fundamentarea noilor preturi s-au luat in calcul pierderile de 70%! Deci daca s-ar face ceva sa scada pierderile de apa ar putea scadea si pretul platit de populatie. Oamenii trebuie sa afle ca noile preturi au fost aprobate de consilierii locali ai fiecarei primarii si de ADI AQUA NEAMT. Daca primariile s-ar fi opus si ar fi cerut masuri concrete de reducere a pierderilor de apa, atunci actualele preturi nu ar fi intrat in vigoare. Dar nimeni nu s-a opus, prin urmare, la urmatoarele alegeri sa-i votam in continuare!