Astăzi, 27 aprilie, Maria Petrariu, primarul comunei Vânători-Neamț, alături de echipa sa de la Consiliul Local și-au depus oficial candidaturile la Biroul Electoral de Circumscripție.
La eveniment au participat și primarul Daniel Harpa, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean, viceprimarul Vasile Apopei, candidatul PSD la funcția de primar al orașului Târgu-Neamț și Lucian Manole, președintele TSD Neamț.
Aflată la al șaselea mandat, Maria Petrariu vine în fața locuitorilor comunei cu o echipă pentru Consiliul Local formată din tineri antreprenori, IT-iști, economiști, profesori, fermieri.
Așa cum a precizat doamna primar, în actuala echipă de la Consiliul Local s-a dorit să se îmbine elanul tinereții, dorința de implicare și de noi abordări administrative, cu experiența și înțelepciunea.
„Comuna Vânători- Neamț are nevoie de continuitate și stabilitate”
Daniel Harpa, candidatul PSD la funcția de președinte al Consiliului Județean Neamț a declarat: „Realizările și experiența doamnei primar sunt argumentele pentru care va primi voturile locuitorilor comunei în alegerile din 9 iunie. Știu că doamna primar are câteva proiecte de suflet pe care vrea să le finalizeze, printre care și campusul școlar. Îi asigur pe cetățenii comunei că acest proiect va fi finaliza și o voi sprijini pe doamna primar în acest demers. Iar în calitate de viitor președinte al Consiliului Județean Neamț, voi susține comuna Vânători, în tot ce înseamnă proiecte și investiții. Iar noua sa echipă de la Consiliul Local, îmi dă garanția că viitorul acestei comune frumoase și cu oameni destoinici este pe mâini bune. O admir pe doamna primar pentru dragostea și puterea cu care se implică la primărie, o apreciez pentru respectul și iubirea pe care o poartă vânătorenilor iar calitățile sale umane și manageriale sunt de necontestat. În timp ce comuna Vânători deține gaz, apă, canal, infrastructură rutieră, sunt orașe și foarte multe comune din județ și din țară care nu au așa ceva. Iar asta e meritul doamnei primar. Vânătorenii sunt norocoși că au o așa primăriță destoinică. Comuna Vânători-Neamț are nevoie în continuare de continuitate și stabilitate, mai ales în actualul context social, politic și economic în care se află Europa și implicit România”.
Primarul Maria Petrariu a ținut să facă câteva precizări: „Chiar dacă nu ar fi trebuit să se întâmple, având în vedere că sunt primar în funcție de mai mulți ani, astăzi, totuși am avut emoții. A fost o zi încărcată emoțional din mai multe motive. Încrederea și susținerea pe care mi-o acordă locuitorii comunei noastre dar și sprijinul echipei mele și a colegilor mei din primărie, mi-a confirmat încă o dată că, munca mea din acești ani nu a fost în zadar. Dar nu aș fi putut realiza multe pentru comună, fără sprijinul colegilor mei din primărie, fără sprijinul echipei mele de consilieri locali și fără susținerea morală a locuitorilor localității noastre. Au fost ani cu multe provocări, cu multe probleme întâmpinate, dar pe care, cu ajutorul bunului Dumnezeu și al multor oameni buni din jurul meu, am reușit să ne ducem la îndeplinire misiunile cu care ne-au însărcinat vânătorenii. Pentru următorii patru ani mi-am propus finalizarea mai multor proiecte, unele aflate în curs de derulare, altele aflate în faza de implementare. Oamenii din comună mă cunosc ce fel de om sunt, nu voi veni cu promisiuni, nici cu răutăți la adresa altor candidați. Locuitorii comunei noastre au nevoie de fapte, au nevoie de un primar care să le ofere încredere, certitudini, garanții, unitate și armonie. Așa să ne ajute bunul Dumnezeu!”.
Printre viitoarele proiecte de anvergură și deosebit de necesare comunității din comuna Vânători-Neamț, se află proiectul extinderii captării de alimentare cu apă pentru satele Lunca și Nemțișor; proiectul privind construirea unei infrastructuri sportive prin realizarea unei săli de sport și a unui teren de sport în zona campusului școlar; proiectul privind înființarea a minim 10 km de piste pentru biciclete, dar și alte proiecte de o mai mică anvergură, cum ar fi construirea unei platforme betonate și împrejmuite, pentru deșeurile generate din gospodării (crengi, iarbă sau moloz); realizarea a mai multor activități dedicate tinerilor din comună și se are în vedere înființarea unei societăți a Consiliului Local, după finalizarea proiectelor destinate activităților sportive și recreative (creându-se în acest fel și locuri de muncă pentru locuitorii comunei).
C.T.S