Agenția Națională de Integritate a emis un nou comunicat în care face cunoscut opiniei publice un alt lot de aleși locali în stare de incompatibilitate sau conflict de interese administrativ, printre care și un consilier local PSD dinRoman. Este vorba despre Petru Gândulescu, despre care ANI spune că se află în conflict de interese de natură administrativă pentru că ar fi participat la o ședință și ar fi votat o hotărâre a Consiliului Local care i-ar fi adus un folos patrimonial.
Comunicatul, în ceea ce-l privește pe domnul Gîndulescu, comunicatul precizează că ” a participat la deliberarea și adoptarea hotărârii consiliului local privind aprobarea efectuării unor cheltuieli din bugetul local, respectiv alocarea sumei de 15.000 Lei către Parohia Bisericii „Sfântul Gheorghe”,în vederea executării lucrărilor de consolidare, restaurare și reabilitare ale bisericii, încălcând, astfel, dispozițiile art. 46, alin. 1) din Legea nr. 215/2001, art. 75, lit. b) și e) din Legea nr. 393/2004. Anterior acestei hotărâri, societatea comercială în cadrul căreia deține funcția de administrator/asociat unic a încheiat un contract de lucrări în valoare de 2.679.840 Lei cu Parohia Sf. Gheorghe.”
Vom reveni cu declarații ale domnului Gîndulescu și ale primarului Laurențiu Leoreanu, în măsura în care va exista disponibilitate din partea dânșilor.
Update: Laurențiu Leoreanu, primarul municipiului Roman: ” Noi am primit o cerere de la ANI să le punem la dispoziție documente privind activitatea domnului Gîndulescu. Din câte îmi amintesc, era vorba despre o hotărâre prin care s-au alocat niște bani la o parohie, din care face parte și dânsul. Acolo era vorba și despre o construcție mai amplă, a primit o copie după contract și am trimis- o la ANI. Dacă domnul consilier va contesta în instanță decizia ANI, vom vedea ce hotărește justiția, dacă nu, probabil locul se va vacanta”.
Surprinzătoare, dar de mult bun simț a fost poziția domnului Petru Gîndulescu, care a declarat sec că că-și va da demisia din consiliu pentru că „unde-i lege, nu-i tocmeală”. „Am fost neatent. Am pierdut din vedere că eu, într-adevăr, aveam un contract cu biserica ce primea ajutorul. Atât timp cât am încălcat legea, nu am de gând să atac nimic în instanță, nu vreau să am de-a face cu niciun fel de comentarii. Unde e lege, nu-i tocmeală. Am făcut un gest care nu a fost corect. În același proiect de hotărâre erau mai multe ajutoare bănești pentru mai multe persoane, instituții și am pierdut din vedere, n-am fost atent. Trebuia să mă abțin de la vot. Eu nu am realizat situația până în momentul în care a venit de la ANI hârtia. Nici nu știam despre ce e vorba. Îmi dau demisia și-mi văd de ale mele”, a declarat copnsilierul local din Roman.
Este de apreciat poziția sa, spre deosebire de a multor altor aleși locali, care țin cu dinții de toate avantajele oferite de funcție.