Mesagerul de Neamț a mai avut o dată dreptate și nu că ne-am lăuda singuri, dar ne informează Agenția Națională de Integritate. Într-un comunicat publicat în această dimineață, ANI constată în dreptul lui Dan Vasile Constantin existența stării de incompatibilitate:
Comunicat – incompatibilitate – DAN VASILE CONSTANTIN, consilier județean
Agenția Națională de Integritate a constatat existența stării de incompatibilitate în cazul lui DAN VASILE CONSTANTIN, Consilier județean în cadrul Consiliului Județean Neamț (mandatul 2012-2016) și fost Prefect al Județului Neamț.
DAN VASILE CONSTANTIN s-a aflat în stare de incompatibilitate, întrucât, în perioada exercitării mandatului de consilier județean, a încheiat și semnat (în calitate de furnizor) un contract de furnizare produse, în valoare totală de 4.300 Lei, fără T.V.A, între S.C. LOCATO S.R.L. (societate în cadrul căreia acesta deține funcția de administrator special) și COMPANIA JUDEȚEANĂ APA SERV S.A. (companie în cadrul căreia acesta deține calitatea de reprezentant al C.J. Neamț în Adunarea Generală a Acționarilor).
Astfel, DAN VASILE CONSTANTIN a încălcat dispozițiile art. 90, alin. (1) din Legea nr.161/2003, potrivit cărora „consilierii județeni care au funcția de […] administrator […] nu pot încheia contracte comerciale […] de furnizare de produse […] cu instituțiile sau regiile autonome de interes local aflate în subordinea ori autoritatea consiliului județean respectiv ori cu societățile comerciale înființate de consiliile județene respective”.
Persoana evaluată a fost informată despre declanșarea procedurii de evaluare, elementele identificate, precum și drepturile de care beneficiază – de a fi asistată sau reprezentată de un avocat și de a prezenta date sau informații pe care le consideră necesare, personal ori prin transmiterea unui punct de vedere scris. DAN VASILE CONSTANTIN a depus la dosarul de evaluare un punct de vedere în exercitarea dreptului la apărare.
„Fapta persoanei cu privire la care s-a constatat […] încălcarea obligațiilor legale privind […] starea de incompatibilitate constituie abatere disciplinară și se sancționează potrivit reglementării aplicabile demnității, funcției sau activității respective […]”.
„Persoana […] față de care s-a constatat […] starea de incompatibilitate este decăzută din dreptul de a mai exercita o funcție sau o demnitate publică […] pe o perioadă de 3 ani de la data eliberării, destituirii din funcția ori demnitatea publică respectivă sau a încetării de drept a mandatului. Dacă persoana a ocupat o funcție eligibilă, nu mai poate ocupa aceeași funcție pe o perioadă de 3 ani de la încetarea mandatului”.
Agenția Națională de Integritate își exercită atribuțiile cu respectarea principiilor legalității, confidențialității, imparțialității, independenței operaționale, celerității, bunei administrări, precum și al dreptului la apărare.
AGENȚIA NAȚIONALĂ DE INTEGRITATE, 6 martie 2014
Mai multe explicații, regăsiți și aici.