Câteva minute de intervenție în conferința de presă i-au fost necesare consilierului local Ion Cazacu pentru a explica activitatea sa de agaman la societatea primăriei care se ocupă cu asfaltările din oraș. În scurta sa prezentare, consilierul Cazacu a pomenit de vreo 6-7 ori numele societății și de fiecare dată l-a ”rebrand”-uit ”Pluviserv”. ”Orașul nu înseamnă numai centru, ci și Văleni, Speranța, Sarata. Vom discuta și cu cei de la Apa Serv, să vedem în ce stadiu se află ei cu utilitățile; vom discuta și cu cei de la Consiliul Județean, că sunt iarăși probleme pe strada Petru Movilă și mai este și litigiul cu cei de la Drumuri Naționale, pentru DN15. Vrem programul Apa Serv, ca să poată asfalta Pluviserv-ul”, a spus consilierul liberal. Fiindcă a trecut atât de rapid la ”străzile care nu au fost asfaltate niciodată, drumuri la negru în Țărăncuța, Foresta, Gara Veche”, auditoriul a schimbat priviri și a considerat că, poate, nu a auzit bine, deoarece exact pe acolo a asfaltat societatea care-i plătește indemnizația de agaman.
Când, însă, Ion Cazacu și-a declarat prezența în AGA la ”Pluviserv” și, apoi, a vorbit despre sponsorizările făcute de ”Pluviserv” anul trecut, răspunzând astfel unei întrebări, și-a mai precizat și că ”La ședința AGA respectivă, când s-a aprobat sponsorizarea Pluviserv către fundație, consilierii PNL s-au abținut de la vot”, a fost clar pentru toată lumea.
Acum, este adevărat că Publiserv are în sarcină și canalizarea pluvială, dar intenția de a strecura aceste competențe în numele firmei este de dată recentă, că nu s-a mai auzit până acum.
La fel de ingenuă a fost și farmacista Ecaterina Iliesi, de asemenea consilier municipal PNL și de asemenea în AGA la Publiserv, când și-a prezentat aportul la bunul mers al societății: ”Mi-am folosit cunoștințele de chimie și am indicat cum să fie utilizate clorura de sodiu și clorura de magneziu”. Doamna Iliesi este membru AGA și la Compania Municipală de Investiții Urban, unde, de asemenea, și-a adus contribuția și încă n-a terminat: ”Dorim să salvăm Urbanul. La Urban, veniturile și cheltuielile ar ajunge ca activitatea să se desfășoare fără probleme, dar numai dacă Primăria Piatra Neamț ar fi de acord să șteargă carențele (sic!). La Urban problema este cu carențele către primărie”.
În definitiv, că-i creanță, că-i carență, tot o lipsă de bani îi zice și, la urma urmei, e suficient să știi cum e cu hidrogenul sulfurat ca să nu mai ai nevoie de cunoștințe despre creanțe.
Din punctul nostru de vedere, nu putem decât să ne bucurăm când vedem competența rezultată de pe urma alegerilor în plin avânt creator.
Dana Ostahie