Acasă Actual Scandal administrativ: Auditul, polițiștii, prăjiturile și plângerile penale

Scandal administrativ: Auditul, polițiștii, prăjiturile și plângerile penale

DISTRIBUIȚI
izotec

FSCN2808Neînțelegerile între consilieri și atmosfera de scandal persistă în Primăria Girov. De această dată au fost chemați și polițiștii, care au ajuns la primărie în urma unor sesizări pe care o parte dintre consilieri le-au făcut cu privire la modul de desfășurare a unui audit intern. Consilierul Valeriu Andrieș a explicat că auditul intern a fost cerut de 5 consilieri, demersul plecând de la bănuiala că primarul Florin Sarion lua bani din casieria primăriei și nu îi mai depune la loc. „În urma unor sesizări făcute din cadrul Primăriei Girov, am constatat (?) că trebuie să facem un audit intern la casieria primăriei. Dimineață (18 iunie), am făcut o cerere, semnată de 5 consilieri, către doamna de la audit și către primar să dea o dispoziție și să înceapă o cercetare amănunțită din ianuarie și până acum. Domnul primar a fost de acord, a semnat hârtia, a chemat-o pe doamna de la audit, care și-a făcut dispoziția de lucru pe care a semnat-o primarul și a urmat faza următoare în care trebuia să ia documentele de la casieria centrală și încă de la o casierie, pentru că sunt două casierii. În momentul în care eram pe hol, doamna de la audit a ridicat o parte din documente, dar tocmai registrul de casă și intrările recente nu le-a ridicat. Casiera principală a încuiat biroul și a plecat la Piatra, fără să anunțe pe nimeni, împreună cu primarul, după care, noi am venit și am sigilat biroul (?) Am întrebat-o pe doamna de la audit dacă îi lipsește vreun document. Mi-a spus că-i trebuie registrul de casă, intrările curente pe care doamna de la casieria centrală nu i le-a pus la dispoziție. Casiera nu mai era. Am pus un sigiliu, după care am sunat la 112, am atenționat organele competente.” Potrivit aceluiași consilier, casiera s-a întors și a invocat că de la audit nu s-au ridicat toate documentele din greșeală. „I-a pus la dispoziție în fața noastră registrul de casă și celelalte documente pe care le-a cerut . Și noi avem impresia că s-au depus banii înapoi care lipseau pentru că cel care a luat bani din primărie este primarul Florin Sarion, care a profitat de naivitatea casierei și frecvent lua bani din casierie spunând că-i aduce banii înapoi dar de fapt nu-i mai depunea. Ei au organizat Ziua Salcâmului . O sărbătoare la care noi am propus o sumă de vreo 6000 de lei pe care am spus să-i cheltuiască, dar să îi justifice. Nu știu câtă sumă s-a cheltuit, dar știu în mod sigur că au decontat cu o chitanță de la cofetăria Prisi Prod, din fața primăriei, circa 10 milioane, bani vechi, pe prăjituri”, a mai spus consilierul Andrieș.

Primarul comunei Girov, Florinel Sarion are propria versiune a evenimentelor: ” Nu există nici un scandal din punctul meu de vedere. Avem unii consileri care nu-și cunosc atribuțiile. Au venit la mine cu o hârite și au cerut situația tuturor încasărilor și plăților din ainuarie și până acum. Am chemat pe doamna de la audit și am dat dispoziție să se facă un audit pe această temă în următoarele zile. Eu nu am mai rămas în Primăriecă aveam treabă în altă parte. Din câte am înțeles consilierii au făcut presiune pe doamna Mocanu de la audit căreia i s-a făcut rău, au dus-o la spital, m-a sunat de acolo să-mi spună că va intra în concediu medical. Au pus, nu știu cum au putut face asta, sigiliu pe caserie, nici DNA- ul nu poate face asta dacă nu au un mandat. Am înțeles că voiau să facă o extraordinară în cinci consilieri, că le-ar fi spus prefectul că pot. Când am venit nu i-am mai găsit. Nu știu de ce a venit polițiștii, că la mine n-au venit. Mă întreb cum au putut sigila caseria, că stăteau oamenii și nu puteau să depună bani. Eu le fac plângere la Parchet și vom vedea ce va fi.”

Elena Bulgărea, subinspector, purtătorul de cuvânt al Poliției Neamț ne-a  declarat că în cauză se fac cercetări pentru sustragere și distrugere de înscrisuri.

(M. TEODOROF)

pietricica turism

Lasă un răspuns