Acasă Social Administrație Gheorghe Ștefan, condamnat definitiv în dosarul Blaga

Gheorghe Ștefan, condamnat definitiv în dosarul Blaga

DISTRIBUIȚI
izotec

Nemulțumit de faptul că Tribunalul București l-a condamnat la 3 ani de închisoare în dosarul Blaga, Gheorghe Ștefan, fostul primar al municipiului Piatra Neamț, a atacat sentința la Curtea de Apel București. În fața judecătorilor, a afirmat că merită o pedeapsă redusă, nu doar pentru că și-a recunoscut vinovăția, ci și pentru că a oferit anchetatorilor informații complete despre modul cum s-au strâns bani pentru finanțarea PDL. Magistrații n-au fost impresionați, însă, de colaborarea lui Pinalti cu procurorii DNA Ploiești și au menținut întru totul decizia primei instanțe. ”Respinge ca nefondat apelul declarat de apelantul inculpat Gheorghe Ștefan împotriva sentinței penale nr. 89/13.01.2017 pronunțată de Tribunalul București – Secția I Penală”, au decis magistrații, în seara de 19 aprilie. ”În baza art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă pe apelantul inculpat la 400 lei cheltuieli judiciare către stat. Onorariul parțial al avocatului din oficiu în cuantum de 65 lei se avansează din fondurile Ministerului Justiției. Definitivă”.

Prin urmare, fostul primar de Piatra Neamț are de executat o pedeapsă de 3 ani de închisoare. Instanța a mai dispus, de asemenea, confiscarea sumei de 165.000 de euro de la Gheorghe Ștefan.

Pe 13 decembrie 2016, procurorii DNA Ploiești l-au trimis în judecată pe Ștefan pentru trafic de influență și folosirea influenței funcției de conducere într-un partid politic în scopul obținerii de bani, bunuri sau alte foloase necuvenite. Procurorii au stabilit că Ștefan, în înțelegere cu Vasile Blaga, a ”făcut rost” de bani pentru partid: ”În perioada 2011-2012, în calitate de secretar general al unui partid aflat la guvernare, inculpatul Blaga Vasile a primit în patru rânduri, de la o societate comercială reprezentată de inculpatul Berdilă Horațiu Bruno, suma totală de 700.000 euro, în schimbul exercitării influenței prin intermediul inculpatului Ștefan Gheorghe (vicepreședinte al aceluiași partid) asupra unei persoane care a deținut consecutiv funcții de conducere la două companii naționale, astfel încât firma reprezentată de Berdilă Horațiu Bruno să obțină contracte la cele două companii naționale”.

Conform rechizitoriului, Gheorghe Ștefan a pretins și a primit un procent cuprins între 10 și 25% din valoarea fiecărui contract astfel încheiat, primind pentru sine și pentru PDL suma totală de aproximativ 10.000.000 lei (circa 2.350.000 euro), din care 700.000 euro au ajuns la Vasile Blaga. (C.M.)

pietricica turism

Lasă un răspuns