Acasă Actual GALERIE FOTO Inaugurarea “Rubik Hub” – primul incubator de afaceri din Regiunea...

GALERIE FOTO Inaugurarea “Rubik Hub” – primul incubator de afaceri din Regiunea Nord-Est

DISTRIBUIȚI
izotec

Astăzi, 27 mai, a avut loc, la Piatra Neamț, inaugurarea “Rubik Hub”, singurul incubator de afaceri din regiune. La eveniment au participat peste 200 de persoane. S-au remarcat prezențele directorului Asociatiei Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din Europa, a președinților consiliilor județene Neamț, Iași, Bacău și Vaslui, a directorului Agenției de Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE).

Directorul Asociatiei Agențiilor pentru Dezvoltare Regională din Europa, Esteban Pelayo Villarejo, a rămas impresionat de eveniment: “Sunt sigur că ce se întâmplă aici este o implementare a instrumentelor care susțin startup-urile și antreprenoriatul în Regiunea Nord- Eest și felicitări pentru tot ceea ce faceți aici”.

Vasile Asandei, directorul ADRNE, a explicat că “noi suntem cunoscuți mai degrabă pentru finanțările europene, pentru implementarea programelor europene. În ultima vreme ne-am gândit că ar trebui să ne implicăm cu mult mai mult în dezvoltarea economică a regiunii și am început  prin a  construi o echipă. În jurul acestei echipe s-a constituit o comunitate foarte frumoasă”.

Această prezentare necesită JavaScript.

“Astăzi, asistăm la un eveniment deosebit de important pentru Neamț și mediul antreprenorial din regiune și vreau să mulțumesc Agenției pentru Dezvoltare Regională Nord-Est pentru acest proiect”, a spus Ionel Arsene, președintele CJ Neamț.

“Mă bucur foarte mult că sunt astfel de evenimente în Neamț. La Iași, sincer, nu avem un eveniment de asemenea anvergură. Este un exemplu demn de urmat. Ar trebui dezvoltat un astfel de hub în toate județele”, a punctat Maricel Popa, președintele CJ Iași.

“Rubik Hub” înseamnă peste 30 de locuri, într-un spațiu  deschis de lucru, birouri, bibliotecă, spații de relaxare, 5 săli de conferință, toate dotate pentru organizarea de întâlniri, seminarii sau evenimente externe și interne. Și-a deschis porțile în fostul restaurant “Monte Carlo”, din Ștrandul Tineretului Piatra Neamț, implementarea proiectului fiind posibilă cu susținerea și sprijinul Consiliului pentru Dezvoltare Regională Nord-Est, Consiliului Județean Neamț, Primăriei și Consiliului Local Piatra Neamț, dar și a sponsorilor. Inaugurarea “Rubik Hub” a însemnat  și organizarea primei ediții a conferinței “Codecamp”, cea mai mare conferință IT din România, care reunește anual 8.000 de participanți în 8 orașe. (Gianina BUFTEA)

pietricica turism

Lasă un răspuns