Acasă Actual INTERVIU Gianina Cărbunariu, instalată oficial director interimar la TT

INTERVIU Gianina Cărbunariu, instalată oficial director interimar la TT

DISTRIBUIȚI
izotec

Apreciata regizoare de teatru Gianina Cărbunariu a fost instalată oficial, în această dimineață (16 mai), în funcția de director interimar al Teatrului Tineretului din Piatra Neamț. Absolventă a Școlii nr. 2 și a Colegiului Național “Petru Rareș” Piatra Neamț (promoția 1996), Gianina Cărbunariu a câștigat Premiul UNITER pentru cel mai bun spectacol -“De vânzare”- în 2015, pus în scenă la Teatrul “Odeon”. Ea a devenit astfel prima femeie din istoria Premiilor UNITER care a obținut trofeul pentru “Cel mai bun spectacol”. La ora 13: 30, noul director a convocat o ședință cu toți angajații teatrului.


Vi s-a deschis cortina către o nouă scenă: manager de teatru. E o funcție, care, la prima vedere, se află cumva la polul opus creației și laturii dvs. artistice.

  • Este adevărat însă eu am lucrat de când am terminat facultatea și pe latura de a produce și coproduce spectacole și sunt familiarizată cu această situație. Am produs spectacole cu compania mea, am coprodus în București împreună cu Teatrul “Odeon” un spectacol care a avut peste 10 turnee în străinătate, am coprodus tot cu “Odeon” un minifestival internațional în București, deci cumva am fost nevoită, să zicem, să dobândesc și această experiență de producție.

Care sunt prioritățile dvs. în privința Teatrului Tineretului?

  • Astăzi începe repetițiile Radu Afrim la un nou spectacol și vreau să mă asigur că va fi totul în ordine pentru că este un regizor foarte important și așteptat cu drag de trupa de la Piatra Neamț. Doresc să văd toate spectacolele care există deja în repertoriu în stagiunea actuală. O să am discuții cu fiecare angajat al teatrului în parte pentru că până la urmă perioada asta de interimat poate însemna și un moment de reflecție pentru toată lumea. Vreau să-mi dau seama la ce nivel ne aflăm și ce este de făcut pe mai departe. Mă interesează să simt publicul, să văd ce public trebuie păstrat și ce public poate fi dezvoltat.

Considerați că Teatrul Tineretului are nevoie de o restartare?

  • Eu cred că orice schimbare este binevenită. Vreau să continui lucrurile care sunt bune și doresc să-mi aduc și contribuția personală raportându-mă la valorile acestui teatru. TT-ul este cunoscut ca un teatru în care au venit mulți tineri care, de-a lungul anilor, au ajuns să fie recunoscuți național, internațional, tineri care au experimentat, tineri care au făcut spectacole de calitate. Nu se numește degeaba Teatrul Tineretului. Am venit cu mult drag pentru că eu țin foarte mult la acest teatru. Datorită lui mi-am dorit să ajung să fac regie de teatru. (Ana MOISE)
pietricica turism

3 COMENTARII

  1. Asteptam colaborari viitoare. Poate organizam o microstagiune la Targu Neamt.Am ,,trecut” si eu pe la Teatrul Tineretului, intr-o perioada foarte frumoasa cel putin pentru mine.Am terminat Scoala Populara de Arta-sectiunea REGIE TEATRU ,cu regretabilul ACTOR – DIRECTOR, Corneliu Dan Borcea. MULT SUCCES si MULTA PUTERE DE MUNCA .

  2. Sunt mândru de Geanina că la școãla nr 2 a fost în clasă cu mine.Bravooo Geanina.De mică a fost cu potențial.Sincer ea și cu Pintilescu Nadia erau cele mai bune colege din clasă.Cred că iși amintește de colegul din generalà Bejan.

Lasă un răspuns