Acasă Actual Schimbare de director la Spitalul Județean Neamț

Schimbare de director la Spitalul Județean Neamț

DISTRIBUIȚI
izotec

Sau cum a pierdut Liviu Negelschi 500 de lei

Liviu Negelschi a picat cu brio proba eliminatorie din concursul organizat de Consiliul de Administrație al Spitalului Județean de Urgență Piatra Neamț.

Potrivit calendarului stabilit de comisia de concurs,astăzi, 6 iulie, la ora 16, s-a încheiat etapa de selectare a dosarelor și, afișarea rezultatelor, după cum se poate constata, arată că dl. Negelschi a fost cât se poate de respins.

La fel, respins, a fost și doamna Antonia Carla Paiu, căsătorită Simionescu, al cărei dosar a ajuns în concurs prin curier.

Argumentația respingerii celor două dosare o puteți studia în anunțul oficial (aici) și este de competența juriștilor.

Mâine, 7 iulie, tot ora 16, expiră scadența pentru depunerea contestațiilor, iar soluționarea eventualelor reclamații depuse se va face până pe 10 iulie, desigur ora 16.

În altă ordine de idei, conform principiului „le roi est mort, vive le roi!” sau „nu contează cine e manager, contează cine conduce”, la SJU Piatra Neamț concursul continuă. A rămas, oficial, în cursă dl Nicolae Lambru.

Urmând pașii stabiliți de CA-ul spitalului, până pe 11 iulie ar urma să avem afișate pe site-ul unității proiectul (proiectele) de management rămas(e) în concurs, iar pe 17 iulie, începând cu ora 10, finalistul (+iștii) intră în ultima probă, cea de susținere publică a proiectului de management, care va avea loc la Clubul spitalului. Pluralul se explică prin soluționarea contestațiilor, care poate fi previzibilă, dar nu certă. În fine, rezultatele vor fi afișate pe 18 iulie, la ora 16, deși, la ora aceea, toată lumea va ști cine este noul director al celui mai mare spital din județ.

Desigur, există etapa regulamentară de contestații – 19 iulie, ora 16 – și termen pentru soluționarea acestora – 21 iulie, aceeași oră.

Până atunci, se mai cuvine remarcat dovada supremă de curaj, introdusă în regulamentul de concurs alcătuit de CA: „Orice persoană poate să își manifeste intenția de a participa la susținerea publică a proiectului de management și poate adresa întrebări candidaților în legătură cu proiectul de management pe adresa de e-mail a spitalului, sjuneamt@sjuneamt.ro, până la data de 14.07.2017, ora 15”.

Dana OSTAHIE

P.S.: Pentru înscrierea în concursul șefiei Spitalului Județean Neamț, fiecare candidat a avut de achitat 500 de lei taxă. Ca să ne explicăm și cum a pierdut Liviu Negelschi banii.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

pietricica turism

Lasă un răspuns