Acasă Actual Gheorghe Ștefan – eliberat condiționat, decizia nu este definitivă

Gheorghe Ștefan – eliberat condiționat, decizia nu este definitivă

DISTRIBUIȚI
izotec

După 10 luni petrecute în închisoare, Gheorghe Ștefan, fostul primar de Piatra Neamț, este la un pas de eliberare. Jumătate din acest pas l-ar fi făcut deja astăzi, 18 august, potrivit ziarului Adevărul, care menționează că Ștefan a fost eliberat de instanța de fond, Judecătoria Ploiești, care a admis propunerea formulată de Comisia de Propuneri din cadrul Penitenciarului Ploiești.

Fostul primar de Piatra Neamț avea de executat 3 ani și 6 luni de închisoare cu executare, după ce Tribunalul Prahova i-a contopit pedepsele din dosarele Microsoft și Finanțarea PDL. Decizia Judecătoriei Ploiești nu este una definitivă și poate fi atacată la instanța superioară de către DNA.

Ziarul Adevărul adaugă că Ștefan a fost încarcerat până zilele trecute la Penitenciarul Mărgineni, din județul Dâmbovița, unde a fost adus tocmai pentru a fi mai aproape de Ploiești, în vederea audierii, ca inculpat, în dosarul Finanțării PDL, în care era anchetat împreună cu Vasile Blaga, fostul președinte al partidului. Surse judiciare au precizat pentru Adevărul că Gheorghe Ștefan a fost transferat recent la Penitenciarul din Ploiești, însă motivele acestei schimbări de “adresă” nu sunt cunoscute deocamdată. Este important acest detaliu pentru că, dacă ar fi rămas la Mărgineni, cererea de liberare condiționată s-ar fi judecat la o instanță din Dâmbovița, susține același ziar.

Gheorghe Ștefan are două condamnări definitive, una în dosarul Microsoft, în care a primit o pedeapsă de 6 ani de închisoare, iar cea de-a două de 3 ani de detenție în dosarul finanțării PDL, dosar instrumentat de DNA Ploiești. În iulie 2017 Tribunalul Prahova a redus pedeapsa fostului primar al municipiului Piatra Neamț la 3 ani și șase luni, după ce a admis cererea de contopire a pedepselor.

Articolul Adevărul aici.

Decizia Judecătoriei Ploiești o puteți vedea aici.

pietricica turism

1 COMENTARIU

  1. Cum se contopesc doua pedepse, una de 6 ani de închisoare, iar cea de-a două de 3 ani de detenție si rezulta 3 ani și 6 luni de închisoare?😂😂😂

Lasă un răspuns