Acasă Actual Parcare plătită prin SMS la Roman

Parcare plătită prin SMS la Roman

FOTO: Mobile247.ro

Într-una din nopțile de sărbători un individ a spart și distrus câteva parcometre din Roman. Câștigul, spre ghinionul lui, n-a fost pe măsura riscului, dar primarul Lucian Micu caută soluții pentru a se evita, în viitor, situații asemănătoare.

În Roman există, la această dată, aproximativ 4.000 de locuri de parcare, incluzând aici atât parcările ”libere”, cât și cele cu plată, dar și cele de reședință. Până în anul 2020, Lucian Micu și-a propus să mai amenajeze încă vreo 2.000 de locuri de parcare, deși știe de pe acum că tot vor fi insuficiente.

În legătură cu încăpățânarea unor conducători auto de a parca absolut oriunde numai pe locurile cu plată nu, primarul a spus: ”Amenzile pentru parcare în loc nepermis nu s-au mărit ca și cuantum, dar a crescut numărul lor foarte mult. Și continui să solicit Poliției locale toleranță zero pentru acest tip de abateri. Dar, ca să vin în ajutorul celor care sunt civilizați și vor să parcheze, vom introduce foarte curând un sistem de plată a parcării prin SMS. Astfel vom și dinamiza activitatea, vom scuti și conducătorii auto să piardă timp cu deplasarea până la parcometru, cu drumul înapoi la mașină… și îi vom descuraja pe eventualii viitori spărgători să mai distrugă parcometrele”. (D.A.)

Lasă un răspuns