Comunicat de presă CJ Neamț – Artroscop la Spitalul Județean

Secţia de Ortopedie a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a pus astăzi în funcţiune un aparat de ultimă generaţie care va permite operarea mult mai eficace şi mai puţin dureroasă pentru pacient a problemelor de articulaţii. Este vorba de un artroscop în valoare de 50.000 de euro, achiziţionat cu fonduri de la Consiliul Judeţean Neamţ.

Cu ajutorul noului aparat creşte atât calitatea actului medical – după cum a precizat dr. Remus Caranfil, şeful Secţiei de Ortopedie – dar, “fiind vorba de o tehnică mai puţin invazivă, procedura este mai puîin dureroasă şi recuperarea mult mai rapidă”. Dr. Remus Caranfil a adăugat că pe lângă aceste avantaje, este convins că noul aparat va duce la creşterea numărului de pacienţi (inclusiv din alte judeţe) care vor veni la Spitalul Judeţean Neamţ pentru diagnostic si tratament, fapt care va creşte indicatorii financiari ai unităţii sanitare. „Îi mulţumim domnului Pruteanu care a răspuns favorabil solicitării noastre. Este vorba de un echipament nou, modern şi acest sprijin ne obligă şi ne ajută şi mai mult pe noi, pe medici, în asigurarea unui act medical de calitate”, a adăugat dr. Caranfil.

“Mă bucur că am reuşit finalizarea acestei investiţii atât de necesare. Sprijinul Consiliului Judeţean Neamţ pentru ca pacienţii să beneficieze se servicii medicale de calitate dar şi de servicii conexe pe măsură este şi va fi unul constant. În curând va fi finalizată şi modernizarea locaţiei noi pentru Secţia de Chirurgie. Aşa cum am spus încă de la preluarea Spitalului de către Consiliul Judeţean Neamţ, personalul de aici trebuie sprijinit cu investiţii reale în dotare, în aparatură, în modernizarea secţiilor pentru a reuşi să vină în întâmpinarea problemelor pacienţilor”, a declarat Vasile Pruteanu, pre;edintele CJ Neamţ.

Cabinet Preşedinte

CJ Neamţ

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *