Dictatura imposturii – Pruteanu legiferează plagiatul

Consiliul Judeţean Neamţ, sub conducerea luminoasă a preşedintelui Vasile  Pruteanu, a reuşit să facă proba incompetenţei în care se scaldă de ani buni. Instituţia  a organizat un concurs pentru ocuparea postului de director la Centrul pentru Cultură şi Arte  „ Carmen Saeculare”,  care există doar prin faptul că îl finanţează Consiliul Judeţean.  Despre concurs spuneam că este în aşa fel organizat încît directoarea interimară,  Dana Macsim , să poată cîştiga fără efort prea mare. Nu că ar fi depus prea mare efort ca să conducă pînă atunci în „forul de valorificare a tradiţiilor culturale nemţene” sau ca să-şi redacteze lucrarea de concurs, după cum se va demonstra în acest articol. Nu mai insist asupra concursului propriu zis, o mascaradă de cea mai joasă speţă, cu o primă  probă care în loc să se desfăşoare în instituţia organizatoare, a fost la latitudinea membrilor comisiei unde să facă corectura, la Piatra Neamţ , la Bucureşti sau prin cine ştie ce locaţie! Două dintre participante au făcut contestaţie şi s-a întrunit o nouă comisie. Cînd au văzut tîmpeniile de organizare, au făcut o hîrtie pe care au plasat-o în mapa preşedintelui Pruteanu, pe care-l sfătuiau să organizeze un nou concurs, că era prea vizibilă prostia.

Preşedintele, mulţumit de prestaţiile culturale ale fostului consilier de imagine, i-a sfătuit pe doi membri ai comisiei să tacă-n front şi să voteze că ilegalităţile nu erau aşa de mari ca să nu fie trecute cu vederea. Preşedintele comisiei, domnul Ilie Petre, juristul Prefecturii Neamţ, şi-a făcut treaba şi a semnalat direct, clar, concis că legea a fost încălcată şi că el nu girează aşa ceva. A făcut opinie separată în scris şi documentul ar trebui să-i facă pe toţi cei din Consiliul Judeţean să-şi dea demisia.  Documentul îl puteţi citi în întregime mai jos.

Credeţi că încălcarea legii i-a oprit pe Pruteanu şi compania ? Sunteţi naivi, nu le-a păsat nici cît negru sub unghie şi prin hotărîre de Consiliu Local au validat numirea competentei Dana Macsim, ca director. Argumentînd că legea a fost respectată atît cît a trebuit! Mai mare dispreţ faţă de lege nu am pomenit nici măcar în timpul dictaturii.

 

Un consilier acuză!

Consilierul judeţean Miron Radu Tudorel a refuzat să voteze proiectul prin care a a fost numită Dana Macsim pentru 5 ani director. Părerile par de bun simţ:

“Executivul CJ trebuia să facă un regulament care să ţină cont de principalele lucruri care au fost subliniate pentru astfel de concurs, în primul rînd să subliniem condiţiile elementare: studii, experienţă managerială, experienţă în cultură. Sînt de acord cu opinia clară a d-lui Ilie Petre ,  e clar că este nul de drept, este clar că au fost semne distinctive pe teză, s-a văzut clar; examenul, din punct de vedere al ordonanţei şi al legii este nul de drept; mi-am aruncat ochii pe proiectul de managementnt al cîştigătorului şi nu ştiu cum de i s-au dat puncte de trecere, nici nu ştie legislaţia din propria instituţie,  aminteşte de legi care nu se aplică unui astfel de centru ci teatrelor, filarmonicii şi operelor. Alte legi se aplică acolo, care sînt trecute şi în bibliografie, însă dumneaei  vorbeşte de alţi cai verzi de pereţi, vorbeşte de legi abrogate, din punctul meu de vedere nu cunoaşte minima legislaţie pe care trebuie să o aplice. Nici nu trebuia să fie primită în concurs. Există necunoaşteri şi în citerea bugetului, sînt nişte enormităţi. Vă rog să anulaţi acest concurs şi să puneţi oameni care să cunoască ceva!”

Consilierul Ioan Năstase, economist de profesie, a desfiinţat previziunile bugetare pe care cîştigătoarea concursului le-a pus în proiect: “Am citit cu atenţie şi m-am uitat pe bugetul previzionat – se prezintă 50 de mii – de mii!- de lei pînă în 2013, ca apoi în anii următori să se diminueze sumele respective; dacă CJ îşi însuşeşte acest plan de management, sumele scrise vor trebui subvenţionate; nu este lipsit de interes să avem în vedere şi opinia d-lui preşedinte de comisie de soluţionare a contestaţiilor, dl. Petre Ilie.

 

Plagiat, lene sau prostie

Dacă  lucrarea Danei Macsim nu este un plagiat –  puteţi vedea cu ochii voştri în fotografiile atasate (Lucrare Piatra Neamț și Lucrare Tulcea) şi puteţi judeca – atunci este clar că persoana care a scris-o a dat dovadă de multă lene sau prostie. Reţeta a fost simplă . S-a luat de pe internet una bucată lucrare a unui domn din Tulcea, care a cîştigat concursul pentru un Centru similar celui de la Piatra Neamţ. Apoi s-a lucrat cu materialul clientului, adică pe lucrarea respectivului s-au făcut modificări. Graba mare de a face lucrarea a făcut să se copie lucruri incredibile, ca de exemplu că Centrul „Carmen Saeculare” va avea ca parteneri Teatrul „Maria Filotti” din Brăila,  Teatrul Dramatic „Fani Tardini” Galaţi, Teatrul de Stat Constanţa, adică exact aceeaşi parteneri ca şi priceputul coleg din Tulcea.  Pasaje întregi sunt luate din lucrarea tulceanului şi apar în cea a Danei Macsim. Fără nici un fel de jenă. Fără ruşine. Pentru că Dana Macsim nu-şi făcea probleme cu privire la rezultatul concursului. Altă explicaţie nu există şi atitudinea pasivă, părtinitoare a preşedintelui Consiliului Judeţean o demonstreză cu prisosinţă. De ce doreşte Vasile Pruteanu să fie directoare Dana Macsim? Simplu, pentru că nu vrea să cedeze, vrea să arate cine e şeful, nu contează legea, contează semnalul dat celor despre care crede dînsul că-l vor sprijini în lupta pentru conducerea judeţului încă 4 ani.

(Valentin Bălănescu)

adolescenteen news

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.