Expoziție la Galeria de Artă a Școlii Populare

În după amiaza zilei de 16 iunie, Galeria de Artă a Şcolii Populare a găzduit ultimul vernisaj al anului şcolar 2010 – 2011. Pe simeze au expus elevii profesorilor Lăcrămioara Gheghici, Ciprian Istrate şi Arcadie Răileanu. Sub genericul „Arte vizuale în expoziţie”, publicul prezent a putut admira lucrări de ceramică, pictură în acuarelă, icoane, icoane pe sticlă şi artă decorativă.

O mulţumire personală a unuia dintre profesori – „mă uit acum la aceste tablouri şi mă gândesc la ce care absolvă astăzi cursul cum pictau când au venit şi unde au ajuns acum!” – m-a determinat să o abordez pe una dintre absolvente. Florentina Roman mărturiseşte: „după trei ani de pictură la Şcoala Populară pot spune că într-adevăr, din momentul în care am intrat prima oară în sala de curs şi până astăzi, la absolvire, am progresat foarte mult. Profesorul cu care am lucrat mi-a arătat că am talent, m-a dirijat, mi-a corectat stilul şi m-a făcut să văd altfel această artă.”

Expresia de bucurie avizitatorilor expoziţiei la întâlnirea cu arta plastică m-a făcut să abordez o admiratoare a tablourilor. De la doamna Sanda am aflat că încântarea dumneaei provine de la faptul că „mă uit şi-mi creşte inima de bucurie când văd atâta frumos în jur. Fiecare tablou în parte, simt acest lucru, poartă amprenta sufletului celui ce l-a creat. Iar toate lucrările de aici, luate împreună îmi dau certitudinea zicalei româneşti care spune că omul sfinţeşte locul. Poate fără să vrea, poate fără să ştie, fiecare artist de pe simezele acestea a contribuit la sfinţirea acestui loc, a acestei galerii de artă. O sfinţire cu frumos!”

Stând de vorbă cu doamna aceasta am simţit nevoia de a mă reîntoarce şi a privi mai atent lucrările expuse. Finalmente n-am putut decât să-i dau dreptate. Puteţi încerca şi dumneavoastră să vă convingeţi.

Valentin Andrei

 

reclama psd

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.