Prostie la Maxim sau Să ne râdem cu Dana Macsim?

Aleasă directoare în in urma unui plagiat binecuvîntat de domnul preşedinte Vasile Pruteanu şi plenul Consiliului Judeţean, Dana Macsim începe să arate lumii adevărata sa competenţă în ale legislaţiei şi managementului. Citiţi cele de mai jos şi vî cruciţi. Ori Dana Macsim trăieşte pe altă planetă, ori nu a luat la cunoştinţă de noul Cod al Muncii.

Doamna directoare emite în 22 iunie  un document prin care contestă alegerea reprezentantului salariaţilor în Consiliul de administraţie şi cere noi alegeri. Dar sa analizam  “adresa” semnată şi afişată, deci asumată, de proaspăta caştigătoare a concursului de ocupare a postului.

În adresa susnumită se spune la punctul  1:” Alegerea reprezentanţilor salariaţilor în Consiliul de administraţie s-a facut cu încalcarea art. 125 aliniat (3) din Codul Muncii…)

Citim în codul Muncii la art.3 care prevede :”Durata normala a timpului de lucru pentru salariatul de noapte, nu va depasi o medie de 8 are pe zi, calculata pe o perioada de referinta de maximum 3 luni calendaristice, cu respectarea prevederilor legale cu privire la repausul saptamanal.”

La punctul 2 al adresei Dana  Macsim spune: ” A fost aleasă ca reprezentant al salariaţilor…….d-na Daniela Bândilă ,împotriva căreia a fost începută urmărirea penală….în felul acesta au fost nesocotite prevederile art.52 litera c) din Codul Muncii “.

Reproducem şi pentru cititori, şi pentru autoare, ce scrie la art. 52 pct c) din Codul Muncii :” In cazul intreruperii sau reducerii temporare a activitatii, fara incetarea raportului de munca, pentru motive economice , tehnologice , structurale sau similare ” (Art 52. se refera la motivele din care poate fi suspendat contractul de munca).

Adresa se încheie triumfal cu invitaţia de a se negocia cu conducerea numărul reprezentanţilor “conform art.225, alin.(1) din Codul Muncii”. Dar, surpriza, iată ce spune art.225 (care nu are aliniate !) din noul Cod al Muncii: ” Numarul de ore in cadrul programului normal de lucru pentru reprezentantii salariatilor destinat in vederea indeplinirii mandatului pe care l-au primit se stabileste prin contractul colectiv de munca aplicabil sau, in lipsa acestuia ,prin negociere directa cu conducerea unitatii “.

Quod erat demonstrandum ( Ceea ce era de demonstrat ) se reduce la ” Ignorantia  legis non excusat.”( Necunoasterea legii nu are scuza).

 

Rog cititorii sa nu se supere dar traducerea este pentru D-na Macsim.

 

Valentin Bălănescu

 

Pentru conformitate, citiţi mai jos adresa Danei Macsim , “directoare”  specializată în plagiat.

 

5 COMENTARII

 1. Dvs. (autorul art. ) ati citat articole din Legea 53/2003 republicata in MO parea I, repulicata in mai 2011 unde s-a dat o noua numerotare a articolelor – poate doamna nu a avut vreme sa o consulte.

 2. Mica, tu comentezi doar pentru a te afla in treaba?! Cruella nu are nici o scuza, e de datoria ei sa fie la curent cu legislatia si nu numai. Astept in continuare o reactie a autoritatilor vis-a-vis de plagiat. Poate ar fi cazul sa insistati dumneavoastra asupra acestui subiect, stimate domnule Balanescu.

 3. Iarasi este obraznica presa si se ia de doamna Dana Macsim . Eu zic sa vedem si partea plina a paharului .
  Adevarul este ca nici un om politic , de cultura sau superpilos nu ar fi putut sta in picioare dupa atatea scandaluri la care a facut fata aceasta tipa .
  Ce este al ei este al ei si jos palaria . Ce a facut ce nu a facut e treaba ei , ce metode a folosit la fel este treaba ei dar trebuie sa recunoastem cu totii ca oricine era in locul ei pana acum era zburat din functie de 100 de ori .
  Personal si strict din punct de vedere tehnic o apreciez si sunt absolut sigur are abilitati care o fac sa fie atat de iesita din comun si agreata .
  Cand am spus abilitati nu ma refeream la ce va ganditi voi…. la inceput eram tentat si eu sa cred povestile sexuale pe tema acestui subiect dar nu e asta . Dana M. are niste capacitati de comunicare native , cultivate in timp si e genul de femeie care poate debusola un barbat neexperimantat doar cu o discutie , o privire sau o atitudine iar in administratia nemteana are de unde sa aleaga .
  Desi pare aberant pentru unii ce zic eu sa stiti ca nu trebuie sa ai studii de psihologie sau comunicare sa prostesti pe cineva din vorbe . Vedeti tigancile ghicitoare sau vrajotoarele atuthtone care au valente de fini psihologi , deci nu trebuie nici o scoala, e vorba doar de un talent nativ bine cultivat .
  Iar misoginul din mine se vede nevoit sa recunoasca ca in materie de comunicare , stabilitate si succes , femeile din administratia zonala si din politica nemteana sunt mult peste nivelul barbatilor din aceleasi segmente de activitate .
  Sau mai direct spus o astfel de doamna maxima este net superioara la capitolul prostit din vorbe si priviri decat orice politician nemtean .
  Cam in acest registru se incadreaza aceasta problema freudiana iar unii impertinenti , ca si mine de altfel , incearca sa demoleze o cariera creata pe paradigme cognitiv-instinctuale si de ce sa nu recunoastem dam ca rama cu capul in stanca .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.