Scandal „made in Girov”!

pietricica turism

În ultimele două săptămâni, viaţa patriarhală a comunei Girov a fost zguduită de vestea suspendării din activitate a primarului Vasile Olaru, prin ordin semnat de prefectul Mihai Archip. Replica nu s-a lăsat aşteptată aşa încît a doua zi , viceprimarul Vasile Guriuc, a fost şi el suspendat din funcţie de consilierii locali.

În fapt, a fost o răfuială reciprocă, între doi membrii ai aceluiaşi partid, care aparent ar fi trebuit să aibă interese comune. Măcar de partid, dacă nu şi de ochii lumii. Dincolo de toate pronosticurile anterioare, trebuie remarcate totuşi cîteva lucruri. O parte dintre cei care lucrează la Girov ştiau despre domiciliul din Piatra Neamţ al ex-primarului Olaru, de vreo 2 ani. Ştiau şi autorităţile judeţene, dar pe surse. De ce nimeni nu a considerat necesar să anunţe public un asemenea lucru care ducea imediat la debarcarea primarului? De ce s-a produs ea abia acum, înainte de nişte alegeri parlamentare într-un colegiu unde Girov este perla coroanei? Cine avea interes să tulbure apele exact acum? Întrebări la care vom răspunde în  numărul viitor.

Pînă atunci, să anunţăm că domnul Olaru a ” numit” noul primar, pe Neculai Chiuaru. Întrebat dacă ar fi să aleagă între proiectele lui Olaru sau Guriuc,  el a tranşat problema, toate sunt iniţiativa lui Olaru!

A.I.