Exclusivitate: Atacuri in stil mafiot la Girov?

Doi consilieri, adversari  ai lui Vasile Olaru, fostul primar, ar fi fost batuti. *Un alt consilier confirma agresiunea. Mesagerul a primit confirmarea ca politia municipiului Piatra Neamt  a demarat actiuni specifice de verificare a acestor informatii.

 

Un nou  episod s-a derulat, miercuri dimineață, în scandalul din primăria Girov, care a dus la demiterea fostului primar Vasile Olaru.

Vasile Enache, unul dintre consilierii locali din comuna Girov care s-a contrat cu fostul primar, ar fi fost bătut crunt, de persoane neidentificate încă. Cel puțin asta susține un alt ales local, Ioan Stroia: „În jurul orei 6.40, am fost sunat de Ciprian Enache (consilier personal al domnului președinte al Consiliului Județean Neamț,Vasile Pruteanu),  fiul lui Vasile Enache. Acesta m-a rugat să merg pînă la Turturești, la domiciliul tatălui său, pentru că s-a întîmplat ceva foarte grav. Odată ajuns acolo, am văzut mașina tatălui său, cu portierele din față deschise, iar iarba dimprejur culcată la pămînt. L-am întrebat pe Ciprian ce s-a întîmplat. Acesta mi-a spus că tatăl lui l-a sunat în jurul orei 6 și a pronunțat de 3 ori cuvîntul „vagon”. Mergînd în livadă, lîngă vagonul cu stupi pe care îl știa, l-a găsit pe tatăl său, bătut crunt, prăbușit la pămînt, cu fața în jos. Din cauză că era lovit foarte rău, nu a putut comunica cu fiul său. De aceea, acesta din urmă a decis să îl transporte la Spitalul Județean”.

Consilierul Stroia a mers la primărie să anunțe incidentul, și  ar fi auzit unele zvonuri – doar zvonuri – cum că și fostul viceprimar Vasile Guriuc (la rîndul său implicat în scandalul cu ex-primarul Vasile Olaru- n.r.), ar fi fost bătut destul de rău. De altfel, acesta din urmă nu a fost de găsit nici la telefon, dar nici acasă.  În jurul orei 9.30, Ioan Stroia l-a contactat telefonic pe Ciprian Enache, întrebîndu-l cum se simte tatăl lui, și a aflat că acesta era pregătit pentru a fi transportat la o clinică din București.

„La postul de poliție din comuna Girov nu s-a înregistat nici o plîngere prealabilă care să denunțe acest atac. Inspectoratul de Poliție al Județului Neamț s-a sesizat și a deschis o anchetă în acest sens, urmînd să stabilească cu exactitate cum s-au produs evenimentele”, a precizat Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al IPJ Neamț.

Contactat telefonic de reporterii noștrii, Vasile Olaru a declarat că nu știe nimic despre aceste lucruri și că el nu a mai intrat în curtea Primăriei de foarte mult timp.

Va vom tine la curent cu mersul evenimentelor.

Update.

Actualul primar de Girov, Neculai Chiuariu, nu crede, pînă nu apar dovezi clare, în varianta agresării celor doi consilieri. el se bazează pe faptul că nu există plîngeri la Poliție și niciunul dintre ei nu ar fi internat la spital. El consideră că ar putea fi un scenariu pentru compromiterea fostului primar din partea lui Enache, Guriuc și Andrieș, de fapt un nou episod în războiul pentru putere la Girov.

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *