“Cel mai bun primar de comună din România!”

pietricica turism

Pe adresa primăriei Bozieni a sosit, zilele trecute, o scrisoare al cărei destinatar este Doinel Grumezescu, primul gospodar al comunei.

“Domnule Doinel Grumezescu, Felicitări! Ați fost nominalizat la următoarele secțiuni, în cadrul competiției “APL.H – Administrația Locală la Înălțime”: Cel mai bun primar de Comună din Regiunea Nord-Est.

Ați primit această scrisoare deoarece v-ați înscris în competiția APL.H – Administrația Locală la Înălțime cu fișa de înscriere numărul 192/20100807.

În urma analizei fiecărui “dosar candidat”, comisiile de evaluare v-au nominalizat la secțiunile și pentru titlul anunțat mai sus.

Scorul net obținut de dumneavoastră precum și metodologia de evaluare  vă vor fi aduse la cunoștință, postdata, după ceremonia de decernare a premiilor, care va avea loc în perioada 28 septembrie – 1 octombrie 2011.

Fiecare secțiune are 5 nominalizări, excepție făcând secțiunile pentru titlul de “Cel mai bun primar din România” , “Cel mai bun primar de comună” și “Cel mai bun primar de oraș”.

Anunțarea cîștigătorului la fiecare secțiune se va face în cadrul festivităților de decernare a premiilor: APL.H – Administrația Locală la Înălțime”

– Cum ați primit această veste, domnule … “staroste” al primarilor din județul nostru?

– Ca orice veste bună, care vine să confirme faptul că munca depusă ceas de ceas, zi de zi, an de an în folosul comunității a dat roade, îți este recunoscută și apreciată. Iar eu fac acest lucru de 21 de ani. Sînt cel mai vechi primar de comună din județ și printre cei mai “bătrâni” din țară. Mulțumesc redacției dvs. care m-a botezat  “starostele” primarilor nemțeni. De la 1 ianuarie 1990, am cîștigat, din primul tur, mandatul de primar.

– Care sunt faptele pentru care sînteți apreciat drept “Cel mai bun primar de comună din România”?

– Faptele sînt cele pe care le-a constatat și Comisia de evaluare. Sînt ceea ce am realizat în cele 5 mandate și care mi-au atras aprecierile și preferințele electoratului pe care nu l-am dezamăgit. Așa am ajuns la cel de al cincilea mandat. Primul a fost acela din ianuarie 1990, cînd în această funcție am fost numit de Frontul Salvării Naționale. Este greu să obții încrederea oamenilor și tot atît de greu este să o menții. Oamenii te simt repede dacă ești cu ei și pentru ei. Cu fiecare mandat comuna s-a dezvoltat din toate punctele de vedere. Chiar și în perioade mai grele, am reușit să mergem înainte, chiar dacă uneori am făcut acest lucru cu pași mărunți. Și aș mai spune un lucru: am rămas de aceeași culoare politică, nu sînt un primar “traseist”. Și oamenii apreciază și acest lucru. Desigur, dacă faci treabă, te bați pentru ei, pentru comunitate.

– Se aud vești că se va oferi și un premiu consistent…

– Din cîte știu, este vorba de o sumă frumușică – 100.000 euro, numai că bani nu ajung în buzunarul primarui cîștigător, ci în vistieria locală a comunității respective. Dacă onor comisia de evaluare sau Cel de Sus se va uita și cît de goală este traista comunei noastre și cîte am dori să facem, premiul ar fi, pe drept, o mană cerescă. Totuși, vreo 4 miliarde de lei ar însemna

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.