Exclusivitate: Vasile Olaru, fostul primar de Girov, audiat la Parchet

 

UPDATE 3 de la Parchet: Organele judiciare din cadrul Poliţiei Piatra Neamţ s-au autosesizat cu privire la săvîrşirea infracţiunii de instigare neurmată de executare a infracţiunii de vătămare corporală gravă de către Olaru Vasile şi, în cazul lui Văideanu Bogdan Mihai, pentru complicitate la instigare neurmată de executarea vătămării corporale grave…

În iunie şi iulie 2011, Olaru Vasile la instigat în mod explicit pe Pavăl Mihai Sebastian ca, în schimbul a 6.000 RON să-i bată bine (grav) pe Guriuc Vasile şi Enache Vasile. Văideanu e cel care a „mediat” instigarea.

Se fac cercetări pentru a se afla dacă banii au fost daţi. Bătaia nu a fost prestată. Purtătoarea de cuvînt a Parchetului de pe lîngă Judecătoria Piatra Neamţ, Camelia Peterfyi, afirmă că sînt audiaţi şi martori.

Rămîne de văzut dacă instigarea neurmată de executarea şi complicitatea la instigare constituie un pericol social grav care să justifice, pentru început, măsura reţinerii. Că altfel e un fel raportare la ce-ar fi fost, dar n-a fost.

La ora 15:00, continuă audierea lui Vasile Olaru. Acesta s-a declarat optimist şi a negat existenţa unui mandat de aducere pentru cercetări. A mai precizat că a refuzat să fie asistat de avocat fiindcă se consideră nevinovat. (Viorel Cosma)

 

UPDATE 2: Cazul de la Girov, dacă bătaia a existat cu adevărat, îl copiază pe cel de la Tîrgu Neamț, cînd viceprimarul Iftimie Petrariu a fost bătut cu simț de răspundere. Cu greu, cotonogitul a declarat ziariștilor că a fost bătut de oameni puși de consilierul județean Mihai Doru Stoica. Cazul a ținut atenția publicului și a fost cap de afiș în publicațiile locului: Gura Tîrgului, Adevărul, Monitorul.

(V.B.)

UPDATE: Reacții:

Mihai Archip, prefectul județului Neamț: Dacă s-au întîmplat asemenea lucruri, este regretabil. Mai ales în această zonă, a administrației locale. În ce măsură lucrurile sînt sau nu adevărate, rămîne să stabilească cei care fac cercetări.

Mircea Pintilie, vicepreședinte CJ Neamț: Dacă s-a ajuns pînă aici e o chestiune foarte, foarte gravă. După mine, e de neconceput să se întîmple așa ceva. Eu, personal, nu îl cred capabil pe Olaru de asemenea lucruri, dar este treaba celor care fac cercetări să se pronunțe.

Neculai  Chiuariu, primarul interimar al comunei Girov: De 40 de zile, de cînd sînt în această funcție, am avut în fiecare zi controale . Ieri, 13 iulie, nu am mai avut controale, dar, în schimb, am primit vizita jurnaliștilor de la toate ziarele din județul Neamț și de la televiziunea Kanal D. În spatele acestui scandal, pe care eu nu îl în]eleg, sînt interese foarte mari: lucrările de investiții din comună și mai ales terenurile de construcții. Cei patru – Guriuc, Andrieș, Enache și Stroia –  vor să pună mîna pe primărie. Sînt interese prea mari ca să le pot înțelege. Nu am cunoștință dacă domnii Guriuc și Enache au vîndut din terenul concesionat”. Întrebat dacă zilele trecute consilierii locali au avut vreo întîlnire de taină, Neculai Chiuariu a adăugat: “Ne-am întîlnit la Boțești, unde am discutat despre proiectele de hotărîre pentru ședința de consiliu local. La acea întîlnire, s-a discutat despre prelungirea contractelor de concesionare încheiate între Consiliul local și domnii Enache și Guriuc. Pînă la urmă, li s-a aprobat în ședință prelungirea contractelor. În schimb, din cele spuse de anumite persoane, am înțeles că în ultimele zile am fost urmărit pas cu pas, iar un consilier local mi-a spus în detaliu ce am făcut cu o zi înainte. Cred că acest lucru lezează demnitatea mea umană.”

(V.B.)

 

Am avut dreptate! La Girov, lucrurile sînt urît mirositoare. Fostul primar, Vasile Olaru, a fost ridicat azi-dimineață din pelinci și dus direct la Județ. Omul nu s-a împotrivit, ba chiar s-a arătat cooperant cu organele și nu și-a luat nici măcar un avocat. Ieri relatam că la Girov au fost bătuți gospodărește doi dintre opozanții lui Olaru, consilierii Enache și Guriuc. Din comunicatul de mai jos nu reiese clar dacă bătaia a existat sau nu, dar este sigur că intenția de a-i cotonogi pe cei doi a fost manifestată, cu probe și martori. Olaru este cercetat acum pentru instigare la săvîrșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă. Cătălina Bădeanu, purtătorul de cuvînt al IPJ Neamț, spune că:

”La începutul lunii iulie a.c., Inspectoratul Județean de Poliție Neamț a fost sesizat că fostul primar al comunei Girov instigă persoane la săvîrșirea infracțiunii de vătămare corporală. A fost întocmit dosar penal, s-au făcut verificări, iar în această dimineață, la locuința primarului s-a efectuat o percheziție și, în baza unui mandat de aducere, Vasile Olaru a fost condus la sediul IPJ inițial, apoi la Parchet, pentru audieri. Infracțiunea pentru care este cercetat este instigare neurmată de executare la săvîrșirea infracțiunii de vătămare corporală gravă”.

Vasile Olaru a fost reclamat de fostul viceprimar și un consilier local. Episodul vine să întregească epopeea de la Girov.

https://mesagerulneamt.ro/?p=1033

(D.O.)

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *