Pietrenii, consultați de primarul Ștefan în privința locurilor de recreere

* pe blogul său, primarul Pietrei a lansat o provocare și așteaptă sugestii în privința amplasării foișoarelor de recreere în cele mai nimerite locuri din oraș

* vor fi montate 30 de foișoare, primul deja fiind amplasat în parcul din zona Aurora

* „Prin aceste foișoare, vrem să realizăm noi locuri de recreere și socializare pentru pietreni; pînă în luna octombrie vor fi montate toate cele 30”, spune Gheorghe Ștefan

 

Pietrenii sînt invitați să-și dea cu părerea și cu ideile în privința amenajării prin oraș a locurilor de recreere gîndite de municipalitate. Primarul Gheorghe Ștefan a lansat o provocare în special internauților din oraș și, pe blogul său (pinalty.gheorghestefan.ro) așteaptă sugestiile pietrenilor. „În orașul nostru a început montarea foișoarelor de recreere. Vor fi montate și bănci, mese din lemn, iar pentru acces se vor amenaja alei pietonale. Vor fi 30 de astfel de foișoare în toate zonele orașului. Primul a fost deja montat, se află în parcul din zona Aurora. Sînt încrezător că pînă în octombrie vor fi amplasate toate foișoarele. Prin amenajarea acestora, ne dorim să realizăm noi locuri de recreere și de socializare pentru locuitorii municipiului. Noi avem o listă a potențialelor zone în care vor veni montate aceste chioșcuri din lemn, însă lista poate fi modificată în funcție de doleanțele pietrenilor. Aștept sugestiile tuturor, pentru alte locuri în care aceștia și-ar putea dori să aibă un astfel de loc de recreere”, spune primarul Gheorghe Ștefan.

 

Mai multe bănci și mese pentru șah

 

Propunerile au început să apară deja. sînt pietreni care au venit cu ideea montării unor foișoare pe Cozla (mai ales în zona Colibelor), în parcul din Mărăței (pe Aleea Paltinilor), în zona podului de la Căprioara (chiar în stația de autobuz, înainte de trecerea căii ferate) și chiar cîteva pe dealul Cîrloman, în ideea că se vor mai ține concerte sau că lumea merge la iarbă verde în weekend și s-ar bucura să aibă unde se retrage la umbră.

Romeo Todirică, de exemplu, îi propune primarului să amplaseze un foișor în spatele blocului K14 de pe str. Burebista: “Este un loc foarte generos care din păcate este plin de scaieți și buruieni”. Un altul zice de blocul 27 de pe Garofiței.

Imaginile prezentate de municipalitate i-au încîntat pe cei mai mulți, modelul de foișor fiind într-adevăr ochios. Evident, sugestiile de îmbunătățire n-au lipsit: să se monteze cîteva bănci în interior și mese desenate pentru cei pasionați de șah. „Atunci ar fi perfect”, îi scrie un pietrean primarului. Alții i-au atras atenția că „foișoarele sînt prea ochioase” și ar putea stîrni interese: „Arată prea bine și cred că lîngă ele ar trebui cîte o patrulă de poliție comunitară, altfel lemnul ajunge pe foc sau pe prispa unora. Păcat ar fi de bani. Bravo pentru inițiativă”.

“Pentru a monta mai multe foișoare avem nevoie de parcuri. În orașul nostru sînt foarte puține parcuri din lipsă de spațiu și bani, bănuiesc! Dar cu puțină voință și ceva bani de la buget putem construi acele parcuri! Nu e o idee rea cu foișoarele de recreere, dar trebuie amplasate în locuri pline de verdeață și copaci. Așa vor da un aspect și mai frumos acelui loc! Băncile ar veni bine nu numai la interior, ci și la exterior. Și la fel de adevărat e că vom avea nevoie de cei de la poliția comunitară”, scrie și Petru Cosmin Neguriță.

(D.O.)

 

Locurile unde vor fi amplasate  foișoarele de recreere:

– str.Titu Maoirescu nr. 6-8

– bdul. Decebal  A3-A4

– bdul. Decebal  A1-A2

– bdul.Decebal nr. 65-67

– bdul.Decebal nr. 59-61

– str. Ecoului (școala nr. 10)

– str. Paltinilor bl. B3

– str. Dimitrie Leonida bl. D19

– str. Mărăței bl. C9

– str. Nufărului (zona ANL)

– str. Lămîiței bl. D23

– str. M. Stamatin (zona ANL)

– zona Orion

– str. Mihai Viteazu  bl. C5

– str. Mihai Viteazu bl. C1-C2

– Aleea Ulmilor (2 foișoare)

– str. Privighetorii

– parc Aurora (2 foișoare)

– str. Orhei

– blocul turn Ozana

– bdul. 9 Mai bl. B9

-str. Rodnei

– str. Iulian Antonescu

– punte ștrand

– str. Burebista (în spatele bl. I)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.