Şi Adrian Rădulescu e hotărît să cîştige în Colegiul VI

La o zi după USL, a venit rîndul înregistrării candidaturii celui desemnat de PDL să lupte pentru mandatul de deputat din Colegiul VI, la alegerile parţiale organizate pe 21 august. Adrian Rădulescu, secretar de Stat în Ministerul Agriculturii şi Dezvoltării Rurale, a fost flancat – la sosirea la sediul Biroului Electoral Judeţean – de primarul Gheorghe Ştefan (preşedintele PDL Neamţ) şi Vasile Pruteanu (preşedintele CJ Neamţ).
În declaraţia sa de presă, proaspătul membru al PDL s-a axat pe mîncare, secolul agriculturii şi optimism: „Am venit hotărît să cîştig. Cu siguranţă, este un cîştig şi pentru mine, şi pentru agricultori. Nu ştiu care, eu sau ei, cîştigă mai mult, dar luaţi împreună cîştigăm foarte mult şi ăsta cred că e un lucru bun. Este mult de muncă, sînt multe lucruri de făcut în agricultură Eu nu fac declaraţii ca alţii că de mîine agricultura merge excelent. Am spsus-o şi o repet: trebuie să avem răbdare. Trebuie să recunoaştem progresele pe care le-am făcut – pe unele domenii sînt evidente, pe altele mai puţin evidente. Trebuie să ne pregătim şi să avem răbdare pentru că ne mai trebuie 20-25 de ani ca dumneavoastră, presa, să nu mai întrebaţi de ce nu merg lucrurile în agricultură. E un program greu pentru că s-a schimbat sistemul, s-a schimbat proprietatea, trebuie să schimbăm şi mentalitatea. Aici e foarte greu, generaţiile între ele fac foarte greu acest schimb de mentalitate. Dar trebuie să credem în ceea ce înseamnă viitorul omenirii, mîncarea. (…) Va fi secolul agriculturii omenirii, în contextul în care populaţia creşte foarte mult şi agricultura nu poate ţine acest pas. Datorită schimbărilor climatice, lucrurile sînt mai dramatice în agricultură. Probabil că şi cu introducerea biotehnologiilor lucrurile se vor rezolva. Eu sînt un optimist, cred în oameni, cred în agricultori şi văd întotdeauna partea plină a paharului”.
Din poziţia susţinătorului şi a principalului responsabil politic pentru rezultatul electoral al partidului, primarul Ştefan a motivat opţiunea PDL pentru Adrian Rădulescu: „Noi am considerat pentru acest colegiu, în care majoritatea locuitorilor este formată din agricultori, că ne trebuie un specialist în agricultură. Dînsul a acceptat să candideze pentru noi şi consider că alegerea dînsului în Parlamentul României ar benefică pentru locuitorii din colegiul respectiv şi pentru judeţul Neamţ. Am convingerea că, din punctul de vedere al specialistului în agricultură, am merita ca judeţul Neamţ să aibă în Parlament un om care poate să susţină proiectele judeţului, ale Colegiului VI. Sper ca locuitorii din acea zonă să înţeleagă că e omul potrivit la locul potrivit”.
Cu acest prilej s-a marcat şi o premieră în discursul politic al candidatului PDL. Pentru prima dată de cînd vine în Neamţ pentru pregătirea alegerilor nu l-a invocat pe Victor Surdu şi trecutul comun de la începuturile PDAR. Fost preşdinte al PDAR Ilfov (1990-1992), Rădulescu a fost în două rînduri (1992-1996, 1996-2000) şi consilier judeţean. O vie şi plăcută amintire, din vremea cînd administraţia locală se făcea cu mult entuziasm, îi poartă Pamfil Tudor, fost preşedinte al CJ Ilfov (1992-1996) din partea PNŢ-CD.

(Viorel COSMA)

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.