Activistul analfabet și agresiv Orza îl îngroapă pe Liciu

  Orza, Petru Orza se numește unul dintre cei mai fideli activiști politici devotați lui Cristian Liciu, președintele autosuspendat al organizației nemțene a Partidului Conservator. A devenit celebru în presă și în blogosferă la vremea tulburărilor produse de Liciu în Partidul Social Democrat, tulburări încheiate cu plecarea controversatului etern candidat pentru primăria pietreană la partidul fondat de Dan Voiculescu. Lui Orza i-a fost atribuită, de altfel, și fabricarea Armaghedoanelor anonime îndreptate atunci împotriva deputaților Ioan Munteanu și Culiță Tărâță.

Anterior, Petru Orza contase în PSD – timp de ani de zile – drept un activist de nădejde, vehement, deseori agresiv, fiind și plătit oficial pe schemele de cabinet parlamentar, pînă la coagularea echipei dure, personale din jurul lui Liciu.

De cîteva zile, Orza umblă prin Piatra Neamț cu un soi de manifest personal în favoarea idolului său. Îi facem un pustiu de bine și îl publicăm gratuit, așa cum l-a scris. Simpla culegere cu fidelitate a textului perfect analfabet a fost o corvoadă. Punctele de suspensie reprezintă predarea noastră în fața unor cuvinte cu totul neinteligibile. (Mesagerul de Neamț)

 

 Scrisoare deschisă

S.O.S.  P.C. Neamț

 Suntem un grup de inițiativă din P.C. Neamț care dorește reanimarea acestei filiale după auto suspendarea din funcție a Ex președintelui C. L. (Cristian Liciu – n. red) a cărui vină o vedem că nu a știut să gestioneze conflictul său familial findcă pe linie politică în P.C. NT are merite deosebite pe multe paliere de organizare dar și slăbiciuni la modul de a se înconjura cu oameni care nu l’au ajutat la greu ci mai mult l’au înfundat.

Mesajul nostru este și un strigăt de luptă și de disperare vizavi de a fi auziți și de domnul Daniel Constantin președintele P.C. care nu a fost suficient de informat findcă cei sau cel care a preluat conducerea P.C. Neamț îndreaptă partidul de a sprijini direct sau indirect dominația portocalie prin non combat mai mult pe plan local dar și în teritoriu findcă nu s-au creat org și filiale noi la Bahna, Bîra, Boghicea, Bozieni, Dolgești, Dulcești, Făurei, Icusești, Pîncești, Poenari, Sagna, Săbăoani, Stănița, Tămășeni, Valea Ursului și altele.

Cu ocazia alegerilor din colegiul 6 reprezentanții P.C. nu au fost prinși în comisiile de organizare findcă nu aveau reprezentare în cele 19 comune în totalitatea lor.

Foști membri importanți din garda veche a P.C. nu au fost reactivați ca, Sorin Cazan, Mihai Burlacu, Mihaela Marian, Leuștean Marius, Bădița Ioan, Sturzu (…), Antăloaie Ioan, Negură Ioan, Grigoraș Gh., Zugravu (…) și alți.

Chiar și mulți din cei provenți din P.S.D. nu s-a mai apelat: Armencea Adrian, Brîndușeriu Gh, Orza Petru, (…) Valerian, Rotaru Dtru, Marian Ctin, Helbert (? – n.red.) Gheorghe și alți findcă aceștia au dorit implementarea unei strategi – tactici – și calcul politic de a nu fi puși în situația de a fi vînduți și aceștia cu dorința de a deveni un partid închis iar singurul scop credem că a fost doar rezolvarea intereselor personale a unui mic grup cu mîna întinsă și în cîrdășie cu dictatura portocalie chiar dacă P. C.  este în alianță cu PSD și PNL.

Singurul care a luat atitudine a fost C. L. dar de unul singur a fost izolat prin manevre de (…) cunoscute la NT și ceilalți care au mai rămas joacă teatru la comanda politică P.D-L.

Așa cum în Creta este ținutul Zeilor la P N este ținutul hoției înnăscute la care nu am fost lăsați să luăm atitudine. Conducerile de la nivel județean de la toate partidele cu scuzele de rigoare dacă greșim în părerea noastră la anumite nivele sînt duplicitare și oferă avantaje PD-L

Ne trebuie o nouă manieră de lucru să avem inteligența de a schimba ceva și să venim cu alternative. La P.N. și în jud Nt, există acuza de imoralitate. Nu putem rezista pe plan local din cauza trădării și de aceia nu putem să scăpăm de acești oameni din umbră.

Un cuvînt mare de spus șI de a lua o atitudine o are și Org Jud a PNL în cadrul coaliției de centru dreapta PNL-P.C care se dorește a fi un destabilizator al PD-L pe plan județean.

Trebuie să se termine cu (…) a unei letargi în care pacientul a tot ascuns (…) sub pernă și unii au stat mascat de mînă cu portocalii.

Actuala conducere interimară ca președinte a domnului T. Fl. a cărui structură organizatorică îl cuprinde pe fiul său președ. La org de tineret cumătra președintă la org de femei, soția vicepreședinte face să adîncească neîncrederea că acest partid are la bază relații de cumetrie.

Nu subestimăm preocuparea a T. Fl. de a fi un cavaler  al dreptății totale pt el un bun comunicator avînd un stil autentic de nedreptate dar nu putem fi de acord că nu are onoare în relațiile cu colegi findcă supune (…) la presiunea constrîngeri sau intimidări findcă în politica sa se conduce după interese și nu după principii. De aceia se încearcă și cu unii lideri PD-L pe toate căile mai mult sau mai puțin oculte de al îndepărta pe Cr. L. de la intenția de a candida la primar P.N. și cu cele bune și cu cele rele. Respectînd proporțiile și alți lideri marcanți din Europa au avut probleme de acest gen în Franța, Italia, Anglia și electoratul respectiv a înțeles situația și nu au confundat problemele personale cu cele de partid.

Cu scuzele de rigoare fără teama de a greși față de aprecierile anterioare credem că președintele interimar al P.C. Tofan Florinel nu a reușit să gestioneze în totalitate activ organizatorică atît la nivel județean unde nu există o acoperire cu oameni de legătură la comune dind impresia unei non combat cît și necuprinderea în structuri a unor oameni valoroși din toate categoriile profesionale fiind evitați că pot fi mai buni și deștepți decît TOFAN Fl. Nu se dorește a fi un partid viu cu o largă deschidere spre opini și sînt înmormîntate toate inițiativele bune. Credem că această motivație a activității ce se afla din surse și din ce spune electoratul se leagă de funcționarea în provizorat a Bosului Florin și eventual de introducere a unei (…) proastă în competiția pt primăria P.N. a lui T. Fl. ca să-i asigure serviciul în continuare soției sale la Consiliul Județean ce este condus de PD-L. Acum rămînem surprinși că de circa 4 luni de zile în deplasările conduceri de la București  și discuțiile purtate cu activul de partid nu au fost (…) reprezentații findcă s-ar fi aflat că în teritoriu realizările sunt triste. Regretăm faptul că dnul Avram Ctin vice președinte (…) a fost aburit de realizări inexistente de Florinel Tofan atît în discuții particulare cît și în plen cu oameni care 90% nu au treabă cu partidul. Nu putem să acceptăm la infinit cu duplicitatea celor care conduc cu prioritate a lui T. Fl. findcă în caracterul său sunt de menționat și alte deficiente și ne oprim, că acuzații sunt mai grave și nu dorim să intrăm în profunzimea lor pt că ținem la imaginea partidului dar ne rezervam dreptul ca la o întîlnire viitoare să spunem lucrurilor pe față considerînd că sa făcut o mare greșeală că a fost numit președinte interimar. Sunt și f. multe voci care spun că nu trebuie confundate problemele personale cu cele de partid ale lui C. L. el rămănînd unul din cetate, împotriva părților pozitive și negative care a făcute cîte ceva în acest oraș, și de aceea f. mulți lideri PD-L prin toate mijloacele l’au defăimat în intenția de a cîștiga primaria P Neamt lucruri de care nu este străin și Tofan Fl. care dorește să facă jocul de al îndepărta pe Cristian Liciu de a candida la primăria P. Neamț.

Acum cu un an înainte de alegerile generale Partidului Conservator îi trebuie o nouă identitate să se facă o stare de evaluare aduși sub drapel și cei mai vechi și cei noi dar vechi de acum să luptăm împotriva acestui Accident tragic al istoriei numit Traian Basescu-PD în care aceștia au drept de moarte și de viață asupra tuturor românilor.

În Romania opoziția este făcută de presă la București la P. Neamț nu există nici presă nici opoziție doar pentru cei care au interese.

Am devenit o societate primitivă și imatură în a lua decizi normale și de aceia trăim întrun oraș în care snobismul e la putere findcă am devenit o turmă de oi conduși de o gașcă de lupi și de aceia Corabia Primăriei este ruptă.

La P.N. nu vrem să fie o relație de normalitate a PSD-PNL-PC findcă ceilalți nu sunt mai deștepți ca noi de aceea nu trebuie să fim cuminți și să liniștim această vraiște generală și noi cei din Neamț să luăm contact cu Romania profundă.

Membri și simpatizanți partidului Conservator filila Neamț nu vrem să trăim în haiducie ca fiecare să se descurce singur și cum poate și să scăpam de privitivismul care exista și este important să învățăm din erori și să nu le mai repetăm. Trebuie să fim uniți și să luăm decizi care nu vor fi plăcute findcă lumea sa schimbat și trebuie să ne schimbăm o dată cu ea. Acum în P.C. Neamt ura este un sentiment de lux findcă față de cele mai sus menționate ne trebuie o nouă generație de conducători.

Acum ne exprimăm opiniile dar lumea spune că autoritățile nu dau doi bani pe ele.

Eu nu cred în Moș Crăciun cum nu cred în Băsescu și PD-L. Stabii vin la operă (…) în loje selecte șI după ce pleacă rămîn cu nimic.

Suntem întro eră digitală nu vrem să fim simple instrumente sau o turmă neînsemnată iar dacă nu vom lua atitudine să rămînem niște oameni fabricați. Cuvîntul cheie al lumi capitaliste este negocierea. La P.N. cred că nu se cunoaște findcă oameni vor sinceritate și adevăr.

Am o senzație de confort că nu suntem parte la această comedie și o fac cu prietenie dezinteresata findcă la P.N. suntem un partid de iepuri fiindcă uni se ocupă doar cu așezatul scaunelor în jurul mesei.

Gestul lui Decebal nu se poate face decît o singură dată în viață ca să supraviețuiești. Vă mulțumim!

Fată de cele menționate apreciem că singura organizație care dă satisfacție este cea de tineret findcă ei nu vor să plătească.

 

Orza Petru membru al Consiliului Național a P. Conservator în numele grupului de inițiativă – Salvați P.C. Neamț –

 

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *