Chebac și-a dat demisia, zice prefectul Archip

pietricica turism

 Prefectul de Neamț se dovedește un tip diplomat. Încolțit de campania din Mesagerul de Neamț, de cererea consilierilor opoziției de constatare a incompatibilității lui Mihai Chebac, Valerică Frățilă, cavalerul de Malta și Cristian Petrovici, domnia sa a dat acest comunicat din care nu rezultă decît demisia lui Chebac. Restul comunicatului ne demonstrează clar că reprezentanții Guvernului în teritoriu sînt degeaba.

COMUNICAT DE PRESĂ

  Referitor la cazurile de incompatibilitate ale consilierilor judeţeni, semnalate de Partidul Naţional Liberal Neamţ, conducerea Instituţiei Prefectului precizează:

”Regula este că măsurile stabilite de Agenţia Naţională de Integritate sunt puse  în aplicare de conducerea instituţiei în cadrul cărora se află persoane aflate în stare de incompatibilitate sau conflict de interese.

Dacă în cadrul acestei instituţii nu se pun în aplicare  rapoartele de evaluare  sau hotărârile instanţelor judecătoreşti prin care s-au soluţionat contestaţiile la rapoartele de evaluare  privind incompatibilităţi sau conflicte de interese, atunci intervine Instituţia Prefectului  şi reglementează situaţia prin acte specifice.

Referitor la cazul concret al domnului Mihai Chebac, a cărui incompatibilitate a fost stabilită de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, trebuie să precizez că intervenţia Instituţiei Prefectului nu îşi avea obiectul întrucât domnul Mihai Chebac şi-a depus demisia din funcţia de consilier judeţean, demisie de care am luat act, urmând ca în prima şedinţă, Consiliul Judeţean Neamţ să pună în aplicare Decizia Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie.

Referitor la ceilalţi doi consilieri judeţeni, vă informez că solicitarea Partidului Naţional Liberal primită de Instituţia Prefectului a fost transmisă pentru cercetare şi evaluare  la Agenţia Naţională de Integritate. Până la această dată  nu avem nici un răspuns  din partea acestei instituţii, răspuns care să ne pună în situaţia de a lua decizii legale, în cunoştinţă de cauză.” a declarat prefectul Mihai Archip.

 

Amalia Penu

Purtător de cuvânt

Instituţia Prefectului Judeţul Neamţ

Piatra Neamţ, 26 septembrie 2011

4 COMENTARII

  1. Am inteles, Institutia Prefectului face intermediere de corespondenta. Raspunderile prefectului au fost abrogate de disciplina de partid a inaltilor functionari publici apolitici. Zic bine?

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.