Vasile Pruteanu şi uimirile educaţionale

Am primit  de la cabinetul preşedintelui Vasile Pruteanu o comunicare despre Vasile Pruteanu, preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ şi participarea sa la deschiderea anului şcolar. Au fost alese două şcoli din mediul rural Ţolici (comuna Petricani, unde preşedintele s-a contrat în campania electorală cu primarul Petrică Rotaru şi acum caută motive să-i plătească înfrîngerea) şi Poloboc (comuna Rediu, unde preşedintele şi-a început ascensiunea pe scara socio-profesională).

Evident, la Poloboc totul a fost bine şi bine pregătit din timp. La Ţolici au început uimirile domnului Pruteanu. Cităm din comunicat:

“Dovadă că vizita nu a fost una strict protocolară stă faptul că preşedintele Consiliului Judeţean Neamţ a aflat cu stupoare şi a rămas neplăcut impresionat de următoarea situaţie: majoritatea elevilor nu au primit, în prima zi de şcoală, manualele şcolare. Cum explicaţiile directorului Şcolii Petricani nu au fost convingătoare, Vasile Pruteanu a cerut reprezentantului Inspectoratului Şcolar aflat la faţa locului să analizeze situaţia şi să ia măsurile ce se impun“.

Să recapitulăm. Nu a fost o vizită strict protocolară. Şi , mare uimire, elevii nu au toţi manuale!!!! A aflat domnul preşedinte că nu toţi elevii au manuale! Şi era de faţă un reprezentant al Inspectoratului Şcolar care va analiza situaţia şi va lua măsuri! Acum ne dăm seama de importanţa vizitelor neprotocolare, cînd nu se taie panglici sau se machiază realităţile. Preşedintele a aflat realităţile şcolii nemţene, a aflat că nu se poate face reforma funeristă din cauza directorilor incompetenţi care nu-şi fac treaba într-o comună condusă de un liberal care nu a vrut să facă blat în campanie. Curat neprotocolar, coane Silică!

PS: Nici măcar nu ne mai întrebăm de la înălţimea cărei funcţii a putut dl. preşedinte de Consiliu Judeţean să dea ordine indicaţii dispoziţii unui reprezentant al ISJ Neamţ. S-o fi crezînd încă inspector şcolar general…

V.B.

adolescenteen news

2 COMENTARII

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.