Bătăușul Ionașcu are secrete

   Din tainele Agenției (10)

La nivelul Regiunii Nord-Est, alocarea financiară disponibilă pentru Domeniul major de intervenție 4.3 „Sprijinirea dezvoltării microîntreprinderilor” (din Axa prioritară 4 – „Sprijinirea mediului de afaceri regional și local”) se ridică la 27,64 milioane Euro. Beneficiarii eligibili sînt microîntreprinderile localizate în mediul urban, care își desfășoară activitatea în domeniul producției și/sau serviciilor și/sau construcțiilor. Valoarea maximă a finanțării nerambursabile pentru un proiect este de 200.000 Euro. Depunerea cererilor de finanțare este suspendată în acest moment. În județul Neamț sînt 12 proiecte finalizate sau contractate.

Agenția pentru Dezvoltare Regională Nord-Est (ADRNE) a refuzat să ofere alte informații de interes public, în afară de cele postate pe site-ul agenției, despre benficiarii DMI 4.3. Dacă ADRNE crede că poate ține la secret cheltuirea a 27,64 milioane Euro, atunci are o mare problemă.

Numărul de 12 proiecte, reținute în dreptul Neamțului, poate să nu impresioneze la prima vedere, însă merită reținut că la nivelul întregii regiuni de 6 județe vorbim la ora actuală despre 33 de proiecte finalizate și 44 contractate pe DMI 4.3.

În lista celor 12 proiecte din Neamț figurează și proiectul contractat „Dezvoltarea și modernizarea activității de reparații ți întreținere a echipamentelor de comunicații” al cărui beneficiar este SC ONLINESHOP SRL din Piatra Neamț. Valoarea contractată se ridică la 1.557.594,65 lei, cu o finanțare nerambursabilă de 846.880 lei.

În documentele publice la care am avut acces, ONLINESHOP (firmă înființată în 2004) apare ca avînd Comerțul cu amănuntul prin intermediul caselor de comenzi sau pe internet drept obiect principal de activitate. Capitalul social subscris și vărsat este impresionant pentru un SRL: 2.100.000 lei! Pentru anul 2010, în dreptul raportărilor, figurează cîteva date interesante: cifră de afaceri – 10.815.773 lei; venituri – 11.024.187 lei; stocuri – 4.381.452 lei; profit net – 558.230 lei. De reținut două comparații cu anul 2009 – veniturile au crescut de peste două ori, profitul de trei ori.

Administrator al firmei, una lesne de descoperit la www.magazin-online.ro, este Silviu Ionașcu (foto). Solicitat telefonic să ofere detalii despre proiect, despre dezvoltarea activității, Ionașcu a spus sec:  “Nu vreau să fac publică viața firmei mele. La revedere!”. Și a închis telefonul. Este dreptul său s-o facă, după cum este și dreptul nostru – într-un deplin exercițiu de transparență – să semnalăm o coincidență. Silviu Ionașcu este una și aceeași persoană cu agresorul comisarului Cristi Hîncu de la Protecția Consumatorului. Incidentul s-a petrecut în august și presa a scris pe larg. Între timp au dat-o la pace, iar noi ne pregătim de oaspeți. Și nu dăm la pace… (Viorel COSMA)

 

Scrie un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile necesare sunt marcate *