Lupta lui Șoric cu statul

pietricica turism

Vasea Aurelian Șoric  a intrat în istoria județului Neamț. E de poveste. A venit în calitate de șef al poliției, a promis luna de pe cer, că va lupta cu mafia gulerelor albe, cu cercurile de interese, cu polițiștii corupți, cu mafia lemnului, cu mafia mașinilor furate din Occident, cu evazioniștii, etc. Morgă avea, un CV asezonat la fel și susținători suspuși de asemenea. În scurt timp au început să se vadă rezultatele. S-a trezit cu un teren cumpărat avantajos, cu o casă-n curte, cu soția cu cabinet de notar (după ce căuta pe la diferiți notari loc de practică) și contracte avantajoase direcționate subtil. Bunăstarea a năpădit peste dînsul pe măsură ce lupta cu infracționalitatea.

Crima de la Cafe Latino l-a făcut pe Șoric să aleagă corect. Avea de ales între statul român și statul român paralel, cel pe care greșit îl numim interlop. Șoric a spus și a intrat în istoria televiziunii cu asta “ce mare lucru să fii cămătar, doar și procurori fac același lucru”!

A greșit Șoric? Nici măcar cu o virgulă. El a vorbit în cunoștință de cauză. Doar  în Cafe Latino, în momentul nenorocirii, numărul de procurori de sub mese era mai mare decît oriunde în România. Toată lumea l-a întrebat ce a vrut să spună cu cămătarii. Nimeni nu l-a întrebat ce a spus despre procurori.  Ar fi fost interesant să povestească .

Șoric, familiarizat cu legea și mai ales cu modul ei de aplicare selectiv, a înțeles că nu are nimic de cîștigat și totul de pierdut dacă ar fi încercat să stea de partea statului de drept. Șoric știe exact că statul nu va găsi niciodată vinovatul/ vinovații specializați în incendieri. Doar era la comandă cînd s-au produs. Știe exact că niciodată nu-i vor avea în fața opiniei publice pe cei care au făcut tranzacții de terenuri cu aer clar de ilegalitate prin notariate.

Șoric are parte, în mod nemeritat, de o presă proastă. Din punctul meu de vedere Șoric merită decorat pentru că a spus adevărul, pentru că ne-a deschis ochii. În  rezumat, el ne-a luminat din interior: statul român nu mai există, există doar instituții plătite de stat și conduse de cercuri de interese care nu au în comun cu statul decît pușculița bugetului bun de muls. Cînd spun cercuri de interese, spun atît gulere albe cît și ceea ce numim greșit lumea interlopă. “Interlopii” își respectă legile cu sfințenie, au un respect dus pînă la exces pentru asta și pentru ierarhie. Chiar așa, pînă la urmă ce e mai grav: să dai bani unor oameni , le iei dobîndă sau casa dacă nu plătesc sau să amanetezi viitorul unui oraș sau țări cu împrumuturi împovărătoare?

Cum spuneam, Șoric a ales corect. Acum vrea să ajungă avocat. Rămîne în aceeași tabără. (Valentin BĂLĂNESCU)

1 COMENTARIU

  1. ..de ce nu s-a luat nimeni de imbecilul si incompetentul de Soric pina la episodul ‘cafe latino’? superb articolul dar depasit ca timp si substanta…i-mi amintesc ca am avut o discutie cu autorul articolului care la data instalarii in functie a panaramei numita Soric sau cum i se spunea in cercurile politienesti “pielea porcului”,mi-a comunicat informatia ca numitul Soric ar fi fost mare ofiter de informatii (..acoperit…probabil de fecale…) in Bosnia si este un mare specialist in lupta impotriva crimei organizate..!! sic !! ..despre aluzia cu procurorii..ce sa mai comentam..?? se cunoaste ,de la nivelul sergentului-major pina la seful suprem al serviciilor secrete cine si care procuror este implicat (alaturi de politisti si magistrati…) in camatarie si alte activitati care intersecteaza si ajuta crima organizata dar masuri se iau si se v-or lua doar atunci cind persoanele mai sus mentionate au sa “deranjeze” si nu v-or mai raspunde la comenzi..de ce nimeni nu discuta legatura Soric-seful PDL local prin intermediul fostilor subalterni din IPJ neamt…Prietenii stiu de ce ????

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.